avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1068 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... acordarea despagubirilor RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

acordarea despagubirilor RCA

Autoturismul meu a fost condus de un membru al familiei fara permis de conducere(fica mea).
Pe strada care locuiesc, a zgariat o masina, deci a avut loc un accident.
Autoturismul are RCA valabil.
Intrebare;
Asiguratorul RCA acorda despagubiri pagubitului?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 16:31, 16 Septembrie 2010
Asigurarea de raspundere civila acopera si prejudiciul produs din culpa conducatorului vehiculului asigurat in cazul in care acesta
-a condus vehiculul fara consimtamantul explicit sau implicit al asiguratului
-nu este titularul unui permis care sa ii dea dreptul sa conduca vehiculul respectiv
Vestea proasta este aceea ca Legea 136/1995 prevede cazurile de regres.
Asiguratorul recupereaza indemnizatia platita cand accidentul a fost produs in timpul comiterii unor fapte incriminate de dispozitiile legale privind circulatia pe drumurile publice ca infractiuni savarsite cu intentie sau cand persoana responsabila a condus autovehiculul fara consimtamantul asiguratului.
Faptul ca asiguratorul plateste e bine pentru persoana prejudiciata.Pentru dumneavoastra nu este bine,in final tot platiti,indiferent ca faceti plata direct pagubitului sau ulterior asiguratorului.
Spun asta in ideea in care este vorba despre fiica dumneavoastra si trebuie sa platiti daca este minora sau o veti ajuta daca nu are mijloace pentru a-si stinge obligatia.

Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
floare _de_ colt, utilizator
Nu este de neglijat nici faptul ca infractiunea trebuie declarata daca se apeleaza la polita RCA.:(
Ultima modificare: Marți, 14 Septembrie 2010
nucu$, utilizator

Da, asiguratorul RCA plateste despagubirea dar in acest caz isi va recupera paguba de la vinovat, adica fiica dv.
Si vorba consultantului nucu$ daca se ajunge la deschiderea unui dosar RCA fiica dv va trebui sa dea socoteala pt infractiunea de a fi condus masina pe un drum public fara a detine un permis de conducere valabil. Sfatul meu este sa va intelegeti cu cel pagubit si sa-i platiti reparatia din buzunar

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale intervenient forțat Mihai1005 Mihai1005 Asiguratorul meu a fost dat in judecată Pt daune morale in urma unui accident rutier soldat cu o vătămare corporală . Eu figurez ca intervenient forțat . ... (vezi toată discuția)
Asigurator rca solicita recuperarea despagubirii suportate KMaria KMaria Buna , Anul trecut in august s-a intamplat sa fiu implicata ca si conducator auto, intr-un accident rutier minor. Nici in momentul de fata nu sunt 100% ... (vezi toată discuția)
Cazuri de regres al asiguratorului rca impotriva asiguratului haky_h haky_h Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti (eventual cu referire la articol din lege) daca exista vreo situatia in care asiguratorul RCA, poate cere in instanta ... (vezi toată discuția)