avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Intrebari: Pensie de boala grad 2.
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Intrebari: Pensie de boala grad 2.

Buna ziua,
Urmeaza sa ma pensionez de boala gradul 2 incepand cu luna mai. Pensia mea lunara va fi aproximativ 1100 brut.
- Am un spatiu inchiriat cu contract inregistrat la Finante in valoare de 700 Ron/lunar. Intrebarea mea este daca se poate cumula acest venit cu pensia de boala fara a pierde pensia?
- Ce acte ar trebui depuse pentru pensia de boala?
- O sa primesc decizia de la expertiza medicala in data de 27 aprilie, in ce data trebuie sa-mi fac lichidarea de la Interprindere? si cand trebuie sa depun actele la Casa de Pensii?
- De cand se considera ca primesc pensie de boala, de la data expertizei medicale sau de la data depunerii actelor la Casa de Pensi?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 18:43, 3 Mai 2015
buna o sa raspund la cateva din intrebari prima , bani obtinuti din inchiriere nu au nici o legatura cu pensia de boala nu va afecteza deloc si le puteti cumula cele 2 venituri , acte necesare pt pensia de boala se gasesc pe ori ce sait al caselor de pensii daca aveti la indemana un calculator puteti afla usor referitor la lichidare aici doar presupun asa ca mai interesativa exact dar dupa mine daca decizia e in 27 aprilie atunci cu data de 26 ar trebui sa fie lichidarea asta daca primiti gradu 2 cea ce inseamna ca nu mai aveti drept de munca dar daca primiti gradu 3 puteti munci in continuare doar 4 ore , actele se depun dupa la casa de pensi dupa ce primiti certificatu de la comisie ca fara acel certificat nu se poate iar pensia o so primiti din data de la care ati depus actele la casa de pensi, sper ca vam fost de folos cu informatile sa aveti o zi buna.
Pensia va fi pusa in plata incepand cu data incheierii contractului de munca. Contractul se incheie cu data ultimei zile de concediu medical.
Acte necesare: - in copie: BI, certificat nastere, certif. casatorie, diploma de studii superioare, carnet de munca, livret militar
- in original: carnet munca, livret militar, adeverinte de grupa, adeverinte de sporuri, adeverinta de la facultate din care sa rezulte ca ati urmat cursurile la zi, adeverinta de la locul de munca pt. perioada 01.01.2011 pana in prezent, decizia medicala, decizia de incetare a contractului de munca + un dosar cu sina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate olga2011 olga2011 ce acte trebuie sa depun si unde ,?pentru a mi se face dosar de pensionare pe caz de boala? am primit decizia de la comisia de expertiza.cu grad. II de ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa contina dosarul dumitru2018 dumitru2018 Am fost trimis in pensie de bola gradul 2.Varog frumos sa-mi spuneti ce acte trebuie sa duc la casa de pensi? va doresc paste fericit va multumesc (vezi toată discuția)