avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensie de invaliditate
as dori sa stiu ce acte si fomalitati se fac din partea firmei pentru ca o persoana sa se pensioneze pe caz de boala. Ma intereseaza doar formalitatile pe care trebuie sa le faca angajatorul.
Mutumesc!
Angajatorul, in baza "Deciziei asupra capacitatii de munca" eliberata de Cabinetul de expertiza medicala, inchide carnetul de munca al salariatului cu sintagma: "Solicitat pensie invaliditate gradul..."
*Emite decizie de incetare CIM cf art 56 lit "d"/C muncii
*Intocmeste Nota de lichidare

Anexeaza la dosar:
-Cerere tip pt solicitare pensie inv
-Decizia medica asupra capacitatii de munca
-Decizie incetare CIM
-Carnet munca+xerocopie
-Acte de identitate si stare civila+xerocopii
-Livret militar si Diploma studii superioare
-Adeverinte cu salarii, sporuri cu caracter permanent si grupe superioare de munca (daca nu sunt operate in carnetul de munca)

Merci mult !
M-ai ajutata foarte mult.
În cazul pensionării de invaliditate, angajatorul nu poate să opereze în carnetul de muncă pînă la primirea deciziei administrative de admitere a cererii de pensionare. La primirea deciziei administrative de admitere a cererii de pensionare angajatorul va constata încetarea de drept a contractului de muncă.În baza deciziei medicale nu poate fi dobîndită calitatea de pensionar de invaliditate astfel că, poate fi continuat raportul de muncă pînă la primirea deciziei administrative de pensionare.
Interpretare greşită. Verificaţi mai bine legislaţia în vigoare. E păcat să derutaţi lumea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie asupra capacitatii de munca emiliaa emiliaa Buna ziua, Am un angajat cu timp partial de 2 ore/zi care beneficiaza de CM in perioada 10.04- 30.04.2010. Pe 20.04.2010 i-a fost emisa decizia asupra ... (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate aijin aijin Buna ziua. Am o angajata care se pensioneaza pe caz de boala. Mi-a adus o decizie asupra capacitatii de munca, un singur exemplar de culoare roz. Pe acesta il ... (vezi toată discuția)
Decizie incapacitate de munca??? irinaclefter irinaclefter buna ziua. am si eu o intrebare: cum tb sa procedez eu ca angajator atunci cand o salariata vine cu decizie de pensionare pt incapacitate de munca????pt a-si ... (vezi toată discuția)