Buna ziua,
Am un angajat cu timp partial de 2 ore/zi care beneficiaza de CM in perioada 10.04- 30.04.2010. Pe 20.04.2010 i-a fost emisa decizia asupra capacitatii de munca din care rezulta ca se incadreaza la gradul III de invaliditate. Va rog sa-mi spuna cineva ce trebuie sa fac in aceasta situatie? :(
daca functia de baza a acestei persoane nu este la tine in unitate si persoana doreste sa ramana cu 2 ore, poate sa ramana, pentru ca la gradul III de invaliditate are drept de munca de 4 ore/zi.
daca este cu functia de baza...atunci musai sa aplici legea 49/2010 care intra din data de 01.04.2010!
succes
functia de baza este la mine. ma gandeam sa procedez in felul urmator: ii incetez cim1 cu data de 01.05.2010 in baza deciziei medicale si ii deschid alt contract cu aceeasi data sau cu data de 03.05.2010. Va rog sa-mi spuneti daca este corect? :sorry:
Inainte sa va ganditi cum ii incetati CIM, eu zic sa ii intocmiti mai intai dosarul de pensie - implicit operat in carnetul de munca Solicitarea la pensie. Daca salariatul doreste sa continue activitatea, ramane in continuare la serv. cu prg nu mai mare de 4 ore/zi. La data primirii deciziei, sub nici o forma, pensionarului de inv. gr III nu i se aplica prevederile Lg. 49/2010, adica incetarea cIM, intrucat are drept de munca. In acest caz, la primirea deciziei de pensie si a carnetului de munca, se opereaza in carnetul de munca: "Pensionat de inv. Gr III - Continua activitatea in baza aceluiasi contract de munca" (data este aceeasi cu care a fost propus la pensie = 01.05.2010)