avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi la casatorie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi la casatorie

Buna seara!
Ce poate cere un angajat sau mai bine zis ce dreturi are in momentul in care se casatoreste. Cum se procedeaza? Cand trebuie anuntat angajatorul?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Edbah , utilizator 21:27, 25 Iunie 2009
Salariatul are dreptul, cf art. 61 din contractul colectiv de munca la nivel national salariatii au dreptul la 5 zile libere platite in cazul casatoriei.

Pentru a le obtine depuneti o cerere catre angajator.
De regula, cererea se depune avand anexat si certificatul de casatorie, adica dupa consumarea evenimentului.

Daca angajatorul este intelegator puteti depune cererea si inainte de eveniment, urmand sa prezentati, ulterior, dovada reprezentata de acel certificat.

E posibil ca la nivel de CCM de unitate sa se prevada si un ajutor financiar de casatorie.

Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2009
Edbah, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere alonso_first_one alonso_first_one Este adevarat ca angajatorul trebuie sa ii dea zile libere unui angajat care face cununia civila?Mentionez ca eu voi face in septembrie cununia civila,insa ... (vezi toată discuția)
Casatoria salariatului TimariuRodica TimariuRodica Buna seara , Daca un salariat se casatoreste pe data de 18.02.2012 conform contractului individual de munca , de la ce data i se iau in calcul cele 5 zile ... (vezi toată discuția)
Zile libere platite casatorie dupa noul cod al muncii 2011 Johndaniell Johndaniell am trimis cererea de concediu + copie dupa certificatul de casatorie, si am primit urmatorul raspuns : .. Dreptul la zile libere platite pentru casatorie ... (vezi toată discuția)