avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli apartament nelocuit
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli apartament nelocuit

Buna seara.
As avea si eu o intrebare legata de cheltuielile de bloc. Am mostenit un apartament in anul 2013 prin decesul parintilor. De la aceea data nu a mai locuit nimeni in el si utilitatile ( apa, lumina,gaz ) au fost oprite neexistand nici un fel de consum. Pe la acest apartament trec odata pe luna sau la doua luni pentru verificarea instalatiilor. Intrebarea mea este: daca sunt obligata sa platesc, salar administrator,salar femeie de serviciu, fond de rulment ( eu avand la ora actuala un fond de rulment de 550 Ron ),fond de reparatii,lumina pe scara,salubritate etc. Pana in luna ianuarie a acestui an am platit toate cheltuielile sus mentionate desi nu locuiesc acolo si am sesizat in scris acest lucru,iar din luna februarie nu am mai achitat nici o cheltuiala, in urma unui articol pe care l-am citit pe [EDIT = un site] si in care se spunea ca nu sunt obligata sa achit cheltuielile de bloc,dar nu specifica art. de lege care mentioneaza acest lucru.Am listat acel articol si l-am dat administratorului,presedintelui si cenzorului de bloc impreuna cu o adresa prin care le spuneam ca in afara fondului de reparatii nu mai achit nimic.Vreau sa stiu daca este legal acest lucru sau trebuie sa platesc in continuare aceste cheltuieli . Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2015
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:19, 24 Aprilie 2015
Va propun o comparatie: platiti taxe si impozite locale?
Pai cam asa este si la bloc: pentru mentinerea in stare de functionare a partilor comune sunt niste costuri. Asadar, e legal sa platiti.
Atentie: gunoiul si lumina pe scara se repartizeaza dupa numarul de persoane si platiti zero daca ati declarat zero persoane.
Restul se repartizeaza dupa cota de proprietate si trebuie sa platiti.

Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2015
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Cu exceptia cotelor la gaze, curent electric comun si salubritate, trebuie sa platiti toate celelalte cheltuieli care se repartizeaza pe alte criterii decat numarul de persoane, inclusiv salariile personalului care se ocupa de administrarea, curatenia si conducerea asociatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota intretinere Rely01 Rely01 Buna ziua, Sunt cetatean roman si mai detin o cetatenie in plus, locuiesc in tara foarte rar si am 2 apartamente: intr-unul locuiesc cand vin in tara, ... (vezi toată discuția)
Fondul de reparatii este obligatoriu? cornelia_a cornelia_a Daca apartamentul al carui proprietar sunt este nelocuit, ce obligatii la plata imi revin? cheluielile pe spatiile comune da dar in privinta fondului de ... (vezi toată discuția)
Cotele de intretinere pentru un apartament nelocuit mariaba mariaba Am citit discutiile din forum pe subiect dar doresc totusi o clarificare si baza legala a acesteia pentru situatia urmatoare: Intr-un apartament au locuit 3 ... (vezi toată discuția)