avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cota intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cota intretinere

Buna ziua,

Sunt cetatean roman si mai detin o cetatenie in plus, locuiesc in tara foarte rar si am 2 apartamente: intr-unul locuiesc cand vin in tara, celalalt ramane gol permanent.
Ce trebuie sa platesc la cel care ramane permanent gol? Trebuie sa platesc lift, lumina pe scara(care este pe senzori si deci nu se aprinde daca eu nu intru in acel apartament) ? Femeia de serviciu si salarii administrator inteleg ca trebuiesc platite, dar lift si lumina pe scara mi se pare absurd, avand in vedere ca locuiesc in celalalt apartament cand vin. Va rog sa ma ajutati in a gasi logica de plata a intretinerii, care, din pacate difera de la bloc la bloc. Acolo unde stau nu se plateste lumina daca nu sunt in tara. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:27, 13 Septembrie 2012
Trebuie sa platiti toate cheltuielile care se repartizeaza pe cota-parte indiviza, service si reparatii ascensor, cheltuieli administrative, reparatii parti comune, salarii, caldura pentru partile comune si pentru cea din apartament (daca nu exista repartitoare sau centrala).
Energia elecrica se repartizeaza pe numar de persoane conform HG 1588/2007
Art. 34. — Cheltuielile care sunt determinate de numarul persoanelor care Iocuiesc in condominiu si nu pot fi individualizate pe fiecare proprietar pe baza unor dispozitive de masura se repartizeaza proportional cu numarul de persoane care Iocuiesc sau desfasoara activitati In cladire in luna pentru care se calculeaza lista de plata si reprezinta cheltuielile asociatiei pentru: apa rece, calda si canalizare; combustibil pentru prepararea apei calde de consum; energia electrica utilizata pentru functionarea instalatiiIor comune; colectarea deseurilor menajere, vidanjare.
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2012
ContSters241232, utilizator
In orice apartament in care nu locuiti sunteti scutit numai de plata cheltuielilor care se impart pe numar de persoane, adica: energie electrica, gaze si salubritate.
In rest achitati la fel ca si cei care locuiesc in apartament deoarece sunt cheltuieli care se impart pe cota-parte indiviza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli aplicabile apartamentelor de la parter cristinamariav cristinamariav Buna ziua, Am un apartament la parterul uni bloc de 8 etaje unde in prezent nu sta nimeni. Acest bloc are lift si pentru etajele superioare tronson de ... (vezi toată discuția)
Repartizare energie termica Davidcugir Davidcugir Am un apartament in Oradea intr-un bloc cu repartitoare de caldura. Din 2010 nu mai locuieste nimeni in locuinta, deoarece sint rezident in Germania. Din 2011 ... (vezi toată discuția)
Plata electricitate lift gabrielamona gabrielamona Vreau sa intreb daca plata energiei electrice pentru lift poate fi defalcata prin contorizare separata si repartizata doar pentru etajele superioare.Ma ... (vezi toată discuția)