avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... mentinerea drepturilor salariale pe perioada ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

mentinerea drepturilor salariale pe perioada suspendarii

Buna ziua!
Avand in vedere Legea 188 din 1999 cu completarile si modificarile ulterioare art.86 alin.3 :
" În cazul în care s-a dispus clasarea sau renunţarea la urmărirea penală ori achitarea sau renunţarea la aplicarea pedepsei ori amânarea aplicării pedepsei, precum şi în cazul încetării procesului penal, suspendarea din funcţia publică încetează, iar funcţionarul public respectiv îşi va relua activitatea în funcţia publică deţinută anterior şi îi vor fi achitate drepturile salariale aferente perioadei de suspendare " as dori sa stiu daca aceasta prevederea ramane valabila in conditiile in care functionarul se angajeaza in domeniul privat pe perioada suspendarii din functia publica. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:36, 24 Aprilie 2015
Prevederea ramane in vigoare , chiar daca pe durata suspendarii functionarul public s-a angajata in sectorul privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pe perioada suspendarii unui functionar public trimis in judecata adrian120467 adrian120467 se acorda indemnizatie pe perioada suspendarii unui functionar public in cazul trimeterii lui in judecata? (vezi toată discuția)
Incompatibilitate cu exercitarea functiei crisanpaula50 crisanpaula50 Un functionar public condamnat la X luni de inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei, cu supraveghere de 2 ani, mai poate ramane functionar public ?Mentionez ... (vezi toată discuția)
Poate beneficia un functionar public de achitarea drepturilor ... maria isabela maria isabela Poate beneficia un functionar public de achitarea drepturilor salariale pe perioada suspendării fata de care s-a dispus prin hotarare definitiva amanarea ... (vezi toată discuția)