avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... incompatibilitate cu exercitarea functiei
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

incompatibilitate cu exercitarea functiei

Un functionar public condamnat la X luni de inchisoare cu amanarea aplicarii pedepsei, cu supraveghere de 2 ani, mai poate ramane functionar public ?Mentionez ca sentinta a fost mentinuta in apel pentru infractiunile fals in inscrisuri oficiale si pentru uz de fals.
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2016
crisanpaula50, utilizator
Cel mai recent răspuns: crisanpaula50 , utilizator 12:41, 25 Martie 2016
Una dintre conditiile prevazute de lege pentru a fi functiona public este ca acea persoana sa nu fi fost condamnată pentru săvârşirea unei infracţiuni contra umanităţii, contra statului sau contra autorităţii, infracţiuni de corupţie şi de serviciu, infracţiuni care împiedică înfăptuirea justiţiei, infracţiuni de fals ori a unei infracţiuni săvârşite cu intenţie care ar face-o incompatibilă cu exercitarea funcţiei publice;

Raportul de serviciu inceteaza de drept, când prin hotărâre judecătorească definitivă s-a dispus condamnarea pentru o faptă prevăzută la art. 54 lit. h) ori s-a dispus aplicarea unei pedepse privative de libertate, la data rămânerii definitive a hotărârii.

Legea 188/1999 nu face distinctie intre condamnare cu executare sau condamnare cu suspendarea executarii pedepsei.
Ultima modificare: Vineri, 25 Martie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionari publici Florin Negrea Florin Negrea daca unui functionar public de conducere i se da o condamnare cu suspendare pentru fals in acte i-se desface si contractul de munca (vezi toată discuția)
Incetarea raportului de serviciu cristina irimia cristina irimia buna ziua, am si eu o intrebare; in cazul in care un functionar public a fost condamnat pentru infractiunea de fals material in inscrisuri publice si uz de ... (vezi toată discuția)
Pierdere loc munca 1ita 1ita Daca un functionar public lucreaza intr o Primarie si primeste o condamnare cu suspendare pentru conflict de interese mai ramane angajat la locul de munca ? (vezi toată discuția)