Am o intrebare mai delicata, consider eu, sotia mea este asistent medical si in urma cu cativa ani a suferit o interventie chirurgicala, in speta este vorba de o operatie de tiroida pentru noduli. La un anumit interval de timp este obligata sa faca o verificare mai amanuntita la Spitalul Fundeni. Anul acesta a venit timpul pentru aceasta verificare si in sensul acesta a cerut o parte din concediul de odihna la care are dreptul. Intrebarea mea este ce se intampla si cum trebuie procedat (daca exista o anumita procedura), in conditiile in care cei de la spital i-au dat concediu medical 10 zile.
1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:
Art. 16. - (1) Asiguraţii a cãror incapacitate temporarã de muncã a survenit în timpul concediului de odihnã sau al concediului fãrã platã beneficiazã de indemnizaţie pentru incapacitate temporarã de muncã, concediul de odihnã sau fãrã platã fiind întrerupt, urmând ca zilele neefectuate sã fie reprogramate.
...
2. - Va duce certificatul medical angajatorului iar acesta va intrerupe concediul de odihna al sotiei dvs. si ii va plati indemnizatia pentru concediu medical.
- Concediul de odihna ramas neefectuat va fi acordat dupa terminarea conecdiului medic al sau la alta data.
Multumesc frumos atat pentru promptitudine cat si pentru explicatiile detaliate si pe intelesul oricui.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Cfs si cm
Maya_Rebecca
buna ziua. mama mea este in concediu fara plata din februarie. de luni este internata in spital. poate intrerupe cfs sa intre in concediu medical?
multumesc (vezi toată discuția)
Contract de munca
lyly64
Va rog, daca un angajat si-a facut nota de concediu de odihna ptr. perioada 14.09 - 21.09.2018, si ulterior din 17.09. a ramas in concediu medical din data de ... (vezi toată discuția)