avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical in timpul concediului de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical in timpul concediului de odihna

Buna ziua,

Am o intrebare mai delicata, consider eu, sotia mea este asistent medical si in urma cu cativa ani a suferit o interventie chirurgicala, in speta este vorba de o operatie de tiroida pentru noduli. La un anumit interval de timp este obligata sa faca o verificare mai amanuntita la Spitalul Fundeni. Anul acesta a venit timpul pentru aceasta verificare si in sensul acesta a cerut o parte din concediul de odihna la care are dreptul. Intrebarea mea este ce se intampla si cum trebuie procedat (daca exista o anumita procedura), in conditiile in care cei de la spital i-au dat concediu medical 10 zile.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2015
MCM1, utilizator
Cel mai recent răspuns: MCM1 , utilizator 18:12, 24 Aprilie 2015
1. Din OUG 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurãri sociale de sãnãtate:

Art. 16. - (1) Asiguraţii a cãror incapacitate temporarã de muncã a survenit în timpul concediului de odihnã sau al concediului fãrã platã beneficiazã de indemnizaţie pentru incapacitate temporarã de muncã, concediul de odihnã sau fãrã platã fiind întrerupt, urmând ca zilele neefectuate sã fie reprogramate.
...

2. - Va duce certificatul medical angajatorului iar acesta va intrerupe concediul de odihna al sotiei dvs. si ii va plati indemnizatia pentru concediu medical.
- Concediul de odihna ramas neefectuat va fi acordat dupa terminarea conecdiului medic al sau la alta data.
Ultima modificare: Vineri, 24 Aprilie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Multumesc frumos atat pentru promptitudine cat si pentru explicatiile detaliate si pe intelesul oricui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cfs si cm Maya_Rebecca Maya_Rebecca buna ziua. mama mea este in concediu fara plata din februarie. de luni este internata in spital. poate intrerupe cfs sa intre in concediu medical? multumesc (vezi toată discuția)
Contract de munca lyly64 lyly64 Va rog, daca un angajat si-a facut nota de concediu de odihna ptr. perioada 14.09 - 21.09.2018, si ulterior din 17.09. a ramas in concediu medical din data de ... (vezi toată discuția)
Spitalizare in timpul concediului fara plata ramiha ramiha Buna ziua, O cunostinta a mea este in urmatoarea situatie: In timpul unui concediu fara plata pe care si-l luase pt rezolvarea unor probleme personale, ... (vezi toată discuția)