Buna ziua , as dori respectos sa intreb daca ma poate ajuta cineva cu un sfat .
Am stat 17 ani in concubinaj cu o femeie din care a rexultat un copil care anul acesta inplineste 15 ani.
Dar de 3 ani concubina mea este plecata in italia si pur si simplu ne-a parasit pentru un alt barbat.
Nu ma deranjeaza alegerea ei eu mi-am crescut singur copilu asa cum am putut fara ajutorul ei dar am ramas fara loc de munca si imi este greu sa il cresc din ce castig cu ziua in sat cum zice romanul si am o sora plecata in spania de 14 ani care are o situatie buna si mi-a gasit acolo de lucru ca sofer dar nu pot sa plec cu copilu caci nu vrea sa imi faca procura dar nici sa il ia la ea nu vrea nici sa vina acasa .
eu copilul nu pot sa il las in strada caci este tot ce am si pentru el ma chinui .
Deci ce pot face cum pot optine mai repede dreptul de a pleca cu copilu mai repede pentru a nu pierde acest loc de munca.
Va multumesc cu respect
Va puteti adresa instantei de tutela care va va incredinta spre crestere si educare copilul , adica va dispune ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata in comun, domiciliul copilului va fi fixat la dvs., iar dvs. veti solicita suplinirea acordului mamei in vederea plecarii in strainatate a copilului pe motiv ca nu o gasiti pe mama si trebuie sa plecati la lucru iar minorul nu are cu cine sa ramana in tara. Incercati la instanta de tutela, de la domiciliul dvs.
Va multumesc din suflet.
deci daca am inteles bine trebuie sa consult un avocat si sa deschid un proces care va dura mult timp avand in vedere cazul si ceva bani pentru onorariu si cheltueli de judecata cea ce inseamna ca poate dura si 1 an pana voi avea dreptul sa plec cu propiu meu copil sa pot minci sa ii fac un viitor.
Ce puteti cere dvs acum rapid e suplinirea acordului concubinei pt iesirea din tara, puteti cere pe calea ordonantei presedintiale , iar pt autoritate parinteasca si stabilirea domiciliului va mai ganditi cand vreti sa va judecati.
cereti acum ce aveti nevoie.
Pentru a obţine suplinirea semnăturii, trebuie să dovediţi în instanţă refuzul mamei copilului de a-şi da acordul pentru ieşirea din ţară a minorului.
În acest scop, este bine să obţineţi în scris refuzul acesteia, prin email, scrisoare, convorbiri pe chat pe care le salvaţi, sms, oricum, în formă scrisă sau, în cel mai rău caz, prin înregistrarea convorbirii telefonice. Poate cere şi copilul acelaşi lucru mamei sale, prin aceeaşi metodă.