avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Inchidere fortata in camera
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Inchidere fortata in camera

Mama mea este bolnava de inceput de Alzheimer iar fiul meu o inchide seara cu cheia in camera ei, pentru ca dimineata sa nu il deranjeze cand trece prin camera lui, spre bucatarie. O deschide doar la ora 9, cand se trezeste el. Este corect acest lucru?
Mentionez ca nu se poate face nicio schimbare de camera, astfel incat ea sa nu mai treaca prin camera lui.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2015
ContSters114404, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 19:09, 27 Aprilie 2015
Este discutabila situatia, aparent am putea spune ca nu este corect, insa si fiul ar putea spune ca o face pentru protectia mamei, etc, ca atare trebuie analizata situatia in detaliu inainte de a da un raspuns.
Nepotul nu poate invoca protectia bunicii, deoarece aceasta nu umbla deloc noaptea, nu iese din camera decat dimineata, insa ea vrea sa iasa pe la ora 8, nepotul sau dormind la acea ora si el sustine ca il trezeste atunci cand trece prin camera.
Dacă vreți să ne spuneți cine este proprietarul apartamentului ?
Cu riscul de a-mi fi șters mesajul , considerând că nu face educație și morală în acest forum țin să amintesc că este discutabilă conduita morală ale cărei reguli nu trebuie scrise undeva pentru a fi respectate.
D-voastră ca mamă cum v-ar plăcea să se comporte fiul față de d-voastră? E o întrebare retorică și care nu așteaptă răspuns. dar cred că e bine să v-o puneți și să luați măsuri în consecință.
Nepotul sa se culce mai devreme astfel incat sa se trezeasca in jurul orei 8. Inchiderea usii cu cheia in camera ei nu este o solutie de protectie. In cazul unui eveniment nedorit in timpul noptii, de exemplu un incendiu, in haosul creat poate sa o uite in camera.
Daca este asa sensibil o poate opri sa plece din camera dar se pare ca neporul este mai mult preocupat de linistea lui. Usa de intrare poate fi prevazuta cu elemente de siguranta care sa nu permita deschiderea din interior.
Nu exista si alti membri de familie care sa locuiasca acolo?
Locuim intr-o casa si nu intr-un apartament. Usa de la intrare se inchide seara, iar sotul o deschide dimineata, la ora 6. Locuim toti impreuna, fiecare are camera sa, eu cu sotul dormim intr-un dormitor separat, iar baiatul nostru are camera sa proprie, prin care trece dimineata bunica sa, care si ea are camera sa. El este deranjat de faptul ca ea traverseaza camera lui dimineata la 8, zice ca il trezeste si, din aceasta cauza, a inceput s-o inchida cu cheia seara, nedeschizand-o decat pe la 9, cand se trezeste el, sotul si eu fiind, la acea ora la serviciu. Proprietarii casei suntem eu si sotul meu.

Alte discuții în legătură

Relatia bunici - nepoti impiedicata de mama copiilor bunicafanica bunicafanica Am dori sa ne implicam mai mult in educatia nepoatei noastre,dar nora ne-a spus recent ca nu are incredere in noi ,desi am crescut3 copiii si am educat ... (vezi toată discuția)
Relatia nepot-bunic alenira alenira Conform legii 274/2004, cunosc faptul ca atat nepotii cat si bunicii au dreptul la o buna comunicare intre ei care sa conduca la intarirea afectiunii ... (vezi toată discuția)
Copil (nepot) al vecinilor care e foarte galagios FaraGalagie FaraGalagie Buna ziua, Am probleme cu niste vecinii unde sta un copil foarte galagios. Cred ca sta aici la bunici. De cum se trezeste dimineata, incepe sa alerge ... (vezi toată discuția)