buna ziua. Doresc sa divortez de sotul meu, am incercat sa realizez acest lucru la notar(cu care a fost deacord)insa a plecat din tara inainte de depunerea actelor. Intrebarea mea este daca se mai poate divorta la tribunal din motiv de '"nepotrivire"?mentionez ca avem doi copii minori(sapte ani si treisprezece ani). nu vreau sa implic copii mai mult decat este necesar.
Puteți încheia un acord de mediere la mediator, fără a motiva decizia de a divorța.Chiar dacă soțul este plecat din țară, el poate fi reprezentat la mediere de avocat sau de orice persoană, cu o procură specială.Cu privire la minorii rezultați din căsătorie, mediatorul va solicita și efectuarea anchetei psiho-sociale.
Sotul poate imputernici o persoana pt depunerea actelor la notar sau se poate prezenta in instanta la primul termen de judecata si finaliza procedura, eventual prin acord.
Daca nu se prezinta, nu aveti decat varianta divortului din culpa sotului, proband cele sustinute in actiune. In plus, minorul de 13 ani va fi audiat de catre instanta in camera de consiliu.