avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Doresc sa divortez, procedura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Doresc sa divortez, procedura

buna ziua. Doresc sa divortez de sotul meu, am incercat sa realizez acest lucru la notar(cu care a fost deacord)insa a plecat din tara inainte de depunerea actelor. Intrebarea mea este daca se mai poate divorta la tribunal din motiv de '"nepotrivire"?mentionez ca avem doi copii minori(sapte ani si treisprezece ani). nu vreau sa implic copii mai mult decat este necesar.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:00, 25 Aprilie 2015
sigur, puteti depune actiune de divort si incredintare minori , in instanta .
Puteți încheia un acord de mediere la mediator, fără a motiva decizia de a divorța.Chiar dacă soțul este plecat din țară, el poate fi reprezentat la mediere de avocat sau de orice persoană, cu o procură specială.Cu privire la minorii rezultați din căsătorie, mediatorul va solicita și efectuarea anchetei psiho-sociale.
Sotul poate imputernici o persoana pt depunerea actelor la notar sau se poate prezenta in instanta la primul termen de judecata si finaliza procedura, eventual prin acord.

Daca nu se prezinta, nu aveti decat varianta divortului din culpa sotului, proband cele sustinute in actiune. In plus, minorul de 13 ani va fi audiat de catre instanta in camera de consiliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la notar cu minori luca_claudia72 luca_claudia72 as vrea sa stiu cat de repede decurge un divort la notar cu minori, care sunt demersurile, daca sunt audiati copiii si daca trebuie sa fie de fata sotiii sau ... (vezi toată discuția)
Un divort cat mai rapid? ce trebuie sa fac? soderf soderf suntem casatoriti de 4 ani , avem 2 copii minori , totul e foarte bine , insa cariera noastra profesionala ne impune un dirvort , practic nu ne intereseaza ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori manuelle manuelle Buna ziua. Am 2 intrebari: Prin acord de mediere al unui divort, sotii vor ca cele doua minore adolescente sa fie incuviintare spre crestere si educare ... (vezi toată discuția)