avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un divort cat mai rapid? ce trebuie sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un divort cat mai rapid? ce trebuie sa fac?

suntem casatoriti de 4 ani , avem 2 copii minori , totul e foarte bine , insa cariera noastra profesionala ne impune un dirvort , practic nu ne intereseaza decat sa intram in posesia actului de divort ( in rest ramanem tot o familie , locuim in aceeasi casa ) .

ce putem face sa acceleram divortul? ce motive sa invocam? sau ce acte ?

cu respect.
Divort prin mediere.
Pentru inceput pot sa comentez ca nu stiu ce fel de cariera profesionala ar inpune un divort pentru indeplinirea atributiilor de serviciu.

Avand in vedere ca aveti copii minori trebuie sa depuneti actiunea de divort la instanta.

Avand in vedere situatia dvs va recomand divortul prin acordul sotilor.
In baza noii Legi 202/2010, divortul prin acordul sotilor poate fi pronuntat de catre instanta judecatoreasca indiferent de durata casatoriei si indiferent daca exista sau nu copii minori rezultati din casatorie.
La solutionarea cererilor accesorii divortului, referitoare la incredintarea copiilor minori, obligatia de intretinere si folosirea locuintei, instanta va tine seama si de interesele minorilor.
Cererea de divort se depune de soti impreuna.

In acest caz, instanta nu va stabili nici un fel de culpa a vreunuia dintre soti la desfacerea casatoriei.

Divortul nu este considerat o sanctiune pentru sotul vinovat, mai mult decat atat, culpa exclusiva a sotului reclamant la divort, a fost apreciata in practica judiciara ca neindestulatoare pentru desfacerea casatoriei.

In timpul divortului, veti hotarâ daca acela dintre dvs care v-ati schimbat numele de familie, si-l va pastra si dupa divort, sau va reveni la numele avut anterior. Exista, insa si motive intemeiate (sotul care si-a schimbat numele este deja cunoscut cu acest nume intr-un domeniu - numele unui cantaret, numele unui avocat, numele unui notar), numele se poate pastra chiar in lipsa unei acord intre soti.

Costurile sunt formate din: taxa de timbru de 39 lei, timbru judiciar de 0,3 lei si onorariu avocat (daca veti avea) sau mediator.

Avand in vedere sitatia descrisa si existenta copiilor va recomand sa depuneti cererea de divort dupa intrarea in vigoare a noului Cod Civil la 1 octombrie 2011 cand veti putea cere custodie comuna (articolele 397-404 noul C.Civil)
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator
trebuie sa trec obligatoriu prin judecatorie? c a, cat dureaza?
Da, pentru ca aveti copii minori. Daca nu aveati copii minori puteati desface casatoria la notar sau pe cale administrativa.

Avand in vedere ca mai sunt cateva zile pana la inceperea vacantei judecatoresti, cred ca va dura pana in octombrie-decembrie.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator
uf ! uf! ce sanse am , daca depun actele pana sa inceapa vacanta judecatoreasca , sa am decizia pana la sfarsitul lui septembrie? trebuie sa existe o portita ( doar traim in romania ) , o sugestie? sau un avocat f bun ( cu multe relatii )

Alte discuții în legătură

Divort daniela70 daniela70 Buna ziua! Sotul meu doreste sa-i dau acordul pentru depunerea cererii de divort. Mentionez ca avem un copil minor , un apartament si o masina, dobandite ... (vezi toată discuția)
Divortul din care a rezultat un copil P.F.A. HERMAN DAN P.F.A. HERMAN DAN Buna ziua, Sunt insurat de 8 ani si avem un copil de 7 ani. Cum pot divorta daca amandoi suntem de acord atat in privinta bunurilor cat si a copilului ... (vezi toată discuția)
Mediator ContSters209919 ContSters209919 Apeland la un mediator in caz de divort, se va ajunge si la judecatorie ? Se obtinand o hotarare judecatoreasca definitiva? (vezi toată discuția)