avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un divort cat mai rapid? ce trebuie sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un divort cat mai rapid? ce trebuie sa fac?

suntem casatoriti de 4 ani , avem 2 copii minori , totul e foarte bine , insa cariera noastra profesionala ne impune un dirvort , practic nu ne intereseaza decat sa intram in posesia actului de divort ( in rest ramanem tot o familie , locuim in aceeasi casa ) .

ce putem face sa acceleram divortul? ce motive sa invocam? sau ce acte ?

cu respect.
soderf a scris:

mi se pare aberant , dureaza 5 minute sa ma casataroresc si 10 luni sa divortez .


Pai suntem o societate puternic creștină, în jurământul de căsătoriei se spune „până când moartea ne va despărții”. Va dura atat de mult pentru ca incepe vacanta judecatoreasca, daca nu ar fii vacanta judecatoreasca ati putea divorta la primul termen de judecata prin mediere.
Puteti promova actiunea de divort doar la instanta, unde puteti solicita desfacerea casatoriei prin acordul partilor si in acelasi timp puteti incheia un acord si cu privire la cererile accesorii divortului ( incredintare minori, pensie in favoarea acestora, nume), situatie in care nu vor mai fi necesare probatoriile, cu exceptia anchetei sociale pe care unele instante o dispun chiar daca exista un acord al partilor privind incredintarea.
In privinta partajului, dupa obtinerea unei hotarari definitive si irevocabile de divort, puteti incheia un partaj voluntar la notariat, la instanta fiind necesara achitarea unei taxe de timbru de 3 % din valoarea masei partajabile.
Angajati avocat.
soderf, am fost in aceeasi situatie ca a dv, trebuie sa divortez urgent, pt ca sotul de atunci trebuia sa plece din tara si nu putea ramane pana cand se definitva, cu toate sedintele lor.
Calea cea mai rapida in divortul cu copii este cel prin mediere. Cautati un mediator, mergeti si stati la el vreo 2-3 ore, si in final plecati cu acordul de mediere. Pe care trebuie sa-l depuneti la judecatoria de care apartineti, impreuna cu taxele cerute si solicitati incuviintarea acordului de mediere cu privire la divort. Din pacate, am uitat ca mai este ceva ce va v-a retine timpul: ancheta sociala pt copii. Dupa ce depuneti actele la judecatorie, ei vor cerere la Autoritatea tutelara sa faca ancheta. Puteti vedea daca puteti urgenta apoi sa va trimita raportul al judecatorie si din acel moment ramane sentinta in pronuntare. Adica nu veti mai avea niciun termen, nicio infatisare.
soderf a scris:

exista posibilitate sa primesc un accord ( decizie de divort ) de la primarie ? si dupa sa decida partea cu partaj , copii , etc. prin judecatorie?



La primarie se poate desface casatoria doar daca nu aveti copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort daniela70 daniela70 Buna ziua! Sotul meu doreste sa-i dau acordul pentru depunerea cererii de divort. Mentionez ca avem un copil minor , un apartament si o masina, dobandite ... (vezi toată discuția)
Divortul din care a rezultat un copil P.F.A. HERMAN DAN P.F.A. HERMAN DAN Buna ziua, Sunt insurat de 8 ani si avem un copil de 7 ani. Cum pot divorta daca amandoi suntem de acord atat in privinta bunurilor cat si a copilului ... (vezi toată discuția)
Mediator ContSters209919 ContSters209919 Apeland la un mediator in caz de divort, se va ajunge si la judecatorie ? Se obtinand o hotarare judecatoreasca definitiva? (vezi toată discuția)