avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Un divort cat mai rapid? ce trebuie sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Un divort cat mai rapid? ce trebuie sa fac?

suntem casatoriti de 4 ani , avem 2 copii minori , totul e foarte bine , insa cariera noastra profesionala ne impune un dirvort , practic nu ne intereseaza decat sa intram in posesia actului de divort ( in rest ramanem tot o familie , locuim in aceeasi casa ) .

ce putem face sa acceleram divortul? ce motive sa invocam? sau ce acte ?

cu respect.
daca depuneati cererea in aprilie aveati sanse sa primiti termen in septembrie, acum aveti sanse de octombrie-noiembrie.

Ar fii existat o posibilitate daca nu era vorba de divort ci de incredintarea copiilor, pentru ca actiunea principala este divortul veti primii termen in toamnă.

Eu am depus o actiune pe 21.06.2011 si am primit termen pe 13 octombrie.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator
exista posibilitate sa primesc un accord ( decizie de divort ) de la primarie ? si dupa sa decida partea cu partaj , copii , etc. prin judecatorie?
mi se pare aberant , dureaza 5 minute sa ma casataroresc si 10 luni sa divortez .
incercati sa solutionati pe cale amiabila prin procedura medierii, contactati un birou de mediator

SECŢIUNEA 1
Dispoziţii speciale privind conflictele de familie

Art. 64. - (1) Pot fi rezolvate prin mediere neinţelegerile dintre soţi privind continuarea casătoriei, exerciţiul drepturilor părinteşti, stabilirea domiciliului copiilor, contribuţia părinţilor la intreţinerea copiilor, precum şi orice alte neînţelegeri care apar în raporturile dintre soţi cu privire la drepturi de care ei pot dispune potrivit legii.
(2) Înţelegerea soţilor cu privire la desfacerea căsătoriei şi la rezolvarea aspectelor accesorii divorţului se depune de către părţi la instanţa competentă să pronunţe divorţul.

Art. 65. - Mediatorul va veghea ca rezultatul medierii să nu contravină interesului superior al
copilului, va incuraja părinţii să se concentreze în primul rând asupra nevoilor copilului, iar asumarea responsabilităţii părinteşti, separaţia în fapt sau divorţul să nu impieteze asupra creşterii şi dezvoltării acestuia.
soderf a scris:

exista posibilitate sa primesc un accord ( decizie de divort ) de la primarie ? si dupa sa decida partea cu partaj , copii , etc. prin judecatorie?


Nu,nu exista aceasta posibilitate.
In ce priveste incredintarea copiilor conform art. 42 din C.Fam. instanta judecatoreasca va hotara, odata cu pronuntarea divortului, caruia dintre parinti vor fi incredintati copiii minori,iar partajul poate fi facut oricand dupa divort,fiind o actiune imprescriptibila. ;)
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
luiza2008, utilizator

Alte discuții în legătură

Divort daniela70 daniela70 Buna ziua! Sotul meu doreste sa-i dau acordul pentru depunerea cererii de divort. Mentionez ca avem un copil minor , un apartament si o masina, dobandite ... (vezi toată discuția)
Divortul din care a rezultat un copil P.F.A. HERMAN DAN P.F.A. HERMAN DAN Buna ziua, Sunt insurat de 8 ani si avem un copil de 7 ani. Cum pot divorta daca amandoi suntem de acord atat in privinta bunurilor cat si a copilului ... (vezi toată discuția)
Mediator ContSters209919 ContSters209919 Apeland la un mediator in caz de divort, se va ajunge si la judecatorie ? Se obtinand o hotarare judecatoreasca definitiva? (vezi toată discuția)