avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul din care a rezultat un copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul din care a rezultat un copil

Buna ziua,
Sunt insurat de 8 ani si avem un copil de 7 ani.
Cum pot divorta daca amandoi suntem de acord atat in privinta bunurilor cat si a copilului ?
Care este calea cae mai usoara?
Cel mai recent răspuns: Birou de mediator Iorga Dragos , Mediator 10:11, 20 Aprilie 2011
Cu o cerere la judecatoria celui din urma domiciliu comun (divortati la prima zi de infatisare).
Si la notar puteti incheia un partaj voluntar in privinta bunurilor. (dupa divort).
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
romascanu, moderator
Avand in vedere ca din casatoria dvs. a rezultat un copil minor doar instanta de judecata se poate pronunta asupra desfacerii casatoriei.
Varianta ce mai facila este ca sotii sa solicite desfacerea casatoriei prin acordul lor si totodata sa se inteleaga si asupra cererilor accesorii divortului, respectiv incredintarea minorului, stabilirea unei pensii de intretinere in favoarea minorului, numele ce il vor purta dupa desfacerea casatoriei si eventual asupra unui program de vizita al acestuia.
Daca partile se inteleg atat asupra divortului cat si asupra cererilor accesorii divortului, nu se vor mai administra probatorii.
Daca sotii nu se inteleg asupra tuturor cererilor mai sus aratate, se va continua procedura de drept comun in privinta acelor cereri unde exista neintelegere.
In privinta partajului, daca sotii se inteleg, pot incheia dupa divort un partaj voluntar pe cale notariala.
Va multumesc mult ptr raspunsuri.
Cea mai usoara cale este:
- deschidere actiune de divort si partaj in instanta (singur sau cu ajutorul unui avocat);
- gasirea unui mediator cu ajutorul caruia sa definitivati intelegerea dintre dvs. cu privire la divort si acesoriile acestuia (incredintare minor, nume purtat, program de vizitare,etc.) precum si la partajul bunurilor comune;
- transpunerea acestei intelegeri sub forma unui Acord de mediere;
- prezentarea acestui Acord de mediere instantei pentru verificare sub aspectul legalitatii (verificarea actelor de proprietate, etc.);
- instanta va da o hotarare conform intelegerii din Acordului de mediere;
- returnarea la cerere a taxei de timbru de 3% din valoarea masei partajabile (poate chiar exceptarea de la plata acesteia).

[EDITAT]
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2011
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actele necesare pentru introducerea unei actiuni de divort P.F.A. HERMAN DAN P.F.A. HERMAN DAN Buna ziua, Ptr deschiderea actiunii de divort ce acte ar trebui sa prezint ? Cam cat ar dura pana la pronuntarea divortului daca suntum de acord cu toate ... (vezi toată discuția)
Divort cu monori andrei_66 andrei_66 Buna ziua, Avand in vedere ca incepand cu luna decembrie 2010, desfacerea casatoriei se poate face si la notar sau starea civila, va rog frumos sa imi ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie lichidarea regimului matrimonial in cazul divortului? antonia73 antonia73 Buna ziua. Vom divorta amiabil la notar, avand un copil minor si un altul major, insa inca in procesul de invatamant. Inteleg ca ar trebui sa facem o lichidare ... (vezi toată discuția)