avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conditii achizitionare locuinta cu 5% TVA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conditii achizitionare locuinta cu 5% TVA

Buna ziua. Am achizitionat inainte de casatorie o locuinta noua , cu TVA 5% , in care locuiesc parintii mei (cu uzufruct) . Cu ocazia casatoriei , am incheiat impreuna cu sotia , la notar , o conventie matrimoniala cu separatie de bunuri . Intrebare : sotia , in prezent , poate achizitiona in nume propriu , o locuinta noua prin programul prima casa si sa beneficieze de reducerea de tva (5%) ? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala-intrebare pclaudia13 pclaudia13 Mama mea a adunat niste bani pentru a-mi construi o locuinta. Detin un teren pe care il am tot de la mama, dar inca nu am reusit sa construiesc locuinta. ... (vezi toată discuția)
Casatorie - bunuri proprii si comune in casatorie lore8000 lore8000 Buna ziua. In situatia in care o viitoare sotie detine inainte de casatorie o suma importanta de bani in banca sau o casa achizitionata inainte de ... (vezi toată discuția)