avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita CNADNR
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita CNADNR

Referitor la dosar executare silita privind neplata tarifului de despagubire de 28euro pentru o amenda privind circulatia fara rovineta pe drumurile natioanel.
Buna ziua. Am primit la sfarsitul lunii noiem.2014 doua comunicari prin posta de la bej privind executare silita. Precizez ca am vandut autoturismul cu o luna si jumatate inainte ca aceste contraventii sa existe. Am radiat imediat cum am vandut si de la impozite si taxe masina. Dupa patru ani de atunci , m-am trezit cu aceste executari pe numele meu, eu nemaifiind proprietarul acelai masini.Am depus la judecatorie contestatie la executare imediat si dupa doua termene unde m-am prezentat doar eu, avocatul care reprezinta cnadnr nu, am primit prin posta sentinta in care s-a respins contestatia cum ca nu are obiect. Adica faptul ca eu nhu mai eram atunci proprietar, nu conteaza pentru doamna judecator. S-a mai menyionat ca , in conformitate cu codul de procedura civila, nu trebuia facuta contestatie la executare , ci contestatie la procesul verbal de contraventie in termen de 15 zile de la primire. Eu nu am primit nici o instiintare privind aceste amenzi. In sentinta scrie ca eu am fost instiintata in termen despre aceste amenzi, dar nu am facut nimic- adica nu am depus plangere contravenyionala. De doua ori m-am prezentat la termen la judecatorie si nu m-a intrebat niciodata nimic. Nu inteleg de unde stie judecatorul ca am foat instiintata. Daca puteti sa imi raspundeti , va rog, sa imi dati un sfat in privinta asta. Pot sa fac apel in 10 zile.Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:24, 26 Aprilie 2015
Ati scris la momentul vanzarii pe spatele talonului "instrainat catre ..."?
am vandut masina printr-o agentie de intermedieri auto. ei s-au ocupat de acte si de radierea masinii de la Spit. Intr-adevar, eu apaream in baza de date a ministerului de interne ca proprietar al masinii, deoarece pana la acea data, noul proprietar nu si-a inscris masina pe numele lui, conform legii 195/2002( avea timp legal 30 de zile)
Pai vedeti? Aia este, daca nu ati fost diligent in a respecta legea in favoarea dvs. (sa completati talonul) si a lua masuri suplimentare de siguranta (in sensul unei copii de pe talon), aici s-a ajuns. Acum, aveti la indemana urmatoarele solutii:
- faceti apel si va jucati cartea, dar va trebuie suport juridic in motivarea apararii;
- platiti amenda si va indreptati in regres impotriva proprietarului actual al auto pentru recuperarea pagubei si eventual si impotriva biroului auto prin care ati facut tranzactia, pentru niste daune interese, daca ati avut contract cu ei (ma indoiesc).
Intradevar, un alt aspect este ca ati fi putut sa faceti contestatie la titlu, nu la executare, dar acum asta este.
Orice modificare in talon trebuie inregistrata la politia de circulatie. Nu era treaba mea sa il inregistrez eu, pentru ca nu as fi avut cum. Fiecare are drepturi si obligatii. Si oricum, lipsa rovinietei a fost depistata de camere, nu de un agent constatator. Amenda in sine cred ca a fost platita, pentru ca ei vor doar tariful de despagubire, nu si cuantumul amenzilor propriu zise. Acele amenzi sigur au fost platite de noul proprietar al masinii. Cei de la cnadnr de ce au vazut de unde si de catre cine au fost achitate inainte sa ma execute pe mine pentru cei 28 de euro, tarif care s-a scos din 2012?
mariamem a scris:
Orice modificare in talon trebuie inregistrata la politia de circulatie. Nu era treaba mea sa il inregistrez eu, pentru ca nu as fi avut cum.

Eu vorbesc de inscrierea pe spatele talonului a mentiunii "instrainat catre ...xxx", si semnatura vanzatorului, care este in sarcina si obligatia dvs., nu a altcuiva.


mariamem a scris:

Cei de la cnadnr de ce au vazut de unde si de catre cine au fost achitate inainte sa ma execute pe mine pentru cei 28 de euro, tarif care s-a scos din 2012?

S-a scos din 2012 despagubirea cu privire la cei 28 eur, insa daca amenda a fost luata inainte de acea data, isi produce efectele, caci norma noua se aplica de la data intrarii in vigoare si nu retroactiv.


Solutiile indicate anterior, va sunt la indemana. Bafta multa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare silita cnadnr CristianPCristian CristianPCristian Buna ziua, In urma cu 3 luni am primit in cutia postala o instintare de executare silita pentru neplata celor 28 euro catre cnadnr, in urma unei amenzi de ... (vezi toată discuția)
Amenda multipla pentru lipsa rovinieta iulia_ iulia_ Am primit in luna mai a.c. o instiintare de plata unei amenzi contraventionale cu privire la o contraventie la art 8 alin 1 din OG 15/2002 privind aplicarea ... (vezi toată discuția)
Amenzi masina vanduta STorok STorok Buna ziua, in urma cu aproximativ 3 ani tatal meu a vandut un autoturism, care momentan este la al 4-lea proprietar, dar pe care nu il cunoastem. Am inteles de ... (vezi toată discuția)