avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesire din indiviziune

Buna ziua. Detin impreuna cu sotul 50% cota parte dintr-o casa si un teren de 500 mp. Cealalta parte de 50% o detine o familie care in prezent este in proces de partaj. Nu este facuta iesirea din indiviziune, dar noi si sotul d-nei vrem sa vindem casa si terenul. Doamna nu vrea. Intrebarile mele ar fi: 1. Cum putem vinde daca ea nu este de acord? sau -- 2. Putem vinde doar partea noastra de 50% fara sa facem iesirea din indiviziune? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:00, 26 Aprilie 2015
Ori iesiti din indiviziune fata de amandoi, ori va vindeti dvs cota parte cui vret, daca gasiti cui.
Ori asteptati sa faca partajul si apoi vindeti impreuna cu cel ce ramane proprietar tot imobilul ( aste e de lunga durata).
o solutie ar fi ca doamna care nu este de acord cu vanzarea imobilului, sa cumpere de la dvs cota parte ce o detineti .
sunt slabe sanse totusi ca o terta persoana sa doreasca sa achizitioneze o cota parte dintr-un imobil , care face si obiectul unui proces de partaj .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare jumatate de casa docpaulpur docpaulpur Buna ziua. Sunt coproprietar pe jumate dintr-o casa, impreuna cu varul meu. Terenul este pe numele lui (eu sunt cetatean strain). Din motive personale, eu ... (vezi toată discuția)
Interdictie instrainare teren GherghinaP GherghinaP buna seara, va rog sa-mi spuneti daca pot instraina - vinde 25 mp din cota de 50% din terenul (curte) pe care il detin cu un alt coproprietar in urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Vanzare proprietate raluca-e raluca-e Buna ziua, daca eu detin 3/4 dintr-un imobil, si o alta persoana detine restul de 1/4 , legal, persoana care detine 1/4 poate sa vanda partea ei? sau are ... (vezi toată discuția)