legal, ce impozit trebuie sa platesc pentru un teren retrocedat pe vechiul amplasament intr-o resedinta de judet, ultracentral, cf. L.10/2001, daca la data expropierii terenul a fost impozitat ca "teren agricol"?
Mentionez ca: 1. de la data expropierii (1974) si pina la data retrocedarii (2006), terenul a fost denivelat si transformat
intr-o rampa de molozuri.
2. in opinia primariei terenul este "neproductiv".
3. terenul este "liber de constructii".
4. directia de venituri mi-a calculat impozitul ca pentru un "teren cu constructii". Este corect? Daca "nu",
va rog, ce trebuie sa fac? -multumesc.
Odata ce terenul este liber de constructii, nu poate fi impozitat ca teren cu constructii. Luati legatura cu inspectorul de care apartineti de la directia impozite locale pentru a lamuri situatia. Daca situatia din scripte si cea de fapt difera, acesta va va lamuri care este calea cea mai scurta ce duce la rezolvare.
eu desi sunt electrician, am gindit la fel ca dvs. De aceea am studiat legea in domeniu, am luat legatura cu inspectorii, am contestat in scris impozitul si intrucit directia de venituri a refuzat sa-l revizuiasca am actionat-o in instanta in contencios bazindu-ma pe prevederile Codului Fiscal, art.257, lit.h si i si art. 258, alin.4 si 7 si culmea, am pierdut. Acum voi face recurs la curtea de apel, dar ma intreb: nu mi buna logica, n-am inteles corect eu legea sau instanta a gresit?
-rog pareri profesioniste.-multumesc.
Impozit teren.
dmh
-ce impozit trebuie sa platesc pentru un teren retrocedat ca \"teren fara constructii\" si \"neproductiv\", aflat ultracentral intr-o resedinta de judet, dar ... (vezi toată discuția)