avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... legal, ce impozit trebuie sa platesc?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

legal, ce impozit trebuie sa platesc?

legal, ce impozit trebuie sa platesc pentru un teren retrocedat pe vechiul amplasament intr-o resedinta de judet, ultracentral, cf. L.10/2001, daca la data expropierii terenul a fost impozitat ca "teren agricol"?
Mentionez ca: 1. de la data expropierii (1974) si pina la data retrocedarii (2006), terenul a fost denivelat si transformat
intr-o rampa de molozuri.
2. in opinia primariei terenul este "neproductiv".
3. terenul este "liber de constructii".
4. directia de venituri mi-a calculat impozitul ca pentru un "teren cu constructii". Este corect? Daca "nu",
va rog, ce trebuie sa fac? -multumesc.

Cel mai recent răspuns: dmh , utilizator 23:49, 26 Iunie 2009
Odata ce terenul este liber de constructii, nu poate fi impozitat ca teren cu constructii. Luati legatura cu inspectorul de care apartineti de la directia impozite locale pentru a lamuri situatia. Daca situatia din scripte si cea de fapt difera, acesta va va lamuri care este calea cea mai scurta ce duce la rezolvare.
eu desi sunt electrician, am gindit la fel ca dvs. De aceea am studiat legea in domeniu, am luat legatura cu inspectorii, am contestat in scris impozitul si intrucit directia de venituri a refuzat sa-l revizuiasca am actionat-o in instanta in contencios bazindu-ma pe prevederile Codului Fiscal, art.257, lit.h si i si art. 258, alin.4 si 7 si culmea, am pierdut. Acum voi face recurs la curtea de apel, dar ma intreb: nu mi buna logica, n-am inteles corect eu legea sau instanta a gresit?
-rog pareri profesioniste.-multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2009
dmh, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit teren. dmh dmh -ce impozit trebuie sa platesc pentru un teren retrocedat ca \"teren fara constructii\" si \"neproductiv\", aflat ultracentral intr-o resedinta de judet, dar ... (vezi toată discuția)
Impozit pe teren ContSters87210 ContSters87210 Detin un teren ultracentral intr-o resedinta de judet. Terenul ne-a fost retrocedat prin L.10/2001, ca fiind un teren \"liber de constructii\". Este corect ca ... (vezi toată discuția)
Impozit teren cu constructii melyse01 melyse01 buna ziua, Am un teren de 8000 mp din care acoperit de o constructie 256 mp.Terenul este in intravilan si este inregistrat in registrul agricol la rubrica ... (vezi toată discuția)