Buna ziua
La un prieten de al meu i-au fost retrocedate 76 ha de padure. Cand a vrut sa-i vanda i s-a adus la cunostinta de catre potentialul cumparator, care s-a interesat de ea, ca nu prea merita multi bani, deoarece nu se poate exploata din cauza ca are rol de protectie intr-o zona in care exista un steril de mare intindere. Nu de mult au fost intocmite actele de proprietate, iar el vrea sa platesca cat mai repede impozitul, sa plateasca cat mai putine penalizari.
Mi-a a venit ideea, ca daca este padure de protectie si nu se poate exploata, de ce ar trebui sa platesca impozit.
Am gasit in codul fiscal articolul 258, care contine tabele pentru impozitare. Eu asa am inteles, ca in cazul lui nu trebuie platit impozit, dar stand de vorba cu un pprimar a zis ca asa ceva nu exista.
Ce trebuie sa faca daca il obliga sa plateasca impozitul?
A doua intrebare: Ce terenuri se inteleg sub denumirea de "teren neproductiv"?
Aceleias persoane i s-a restituit si 17 ha pasune, care defapt este o pasune impadurita, care necesita o investitie seriasa si daca se defriseaza, dar si daca vrea sa treaca lca padure. Este acesta un teren neproductiv?
Nici unul , nici altul nu sunt terenuri neproductive deoarece pot fi exploatate dar cu beneficii foarte mici .
Aproape toti proprietarii de paduri obtinute prin retrocedare le-au instrainat deoarece este foarte greu de intretinut o padure si foarte costisitor!
Prietenul dvs sa nu uite sa incheie contract de paza si intretinere cu Romsilva fiindca in cazul unor defrisari ilegale facute de etnici rromi sau orice alte persoane va raspunde penal fiindca nu a asigurat paza padurii!
Daca nu sunteti de acord cu impozitul stabilit de primarie prin directia de impozite si taxe locale , puteti da in judecata primaria , dar nu cred ca ajungeti la un mare rezultat! Cheltuielile mari sunt cu intretinerea si paza , nu cu impozitul!B-)
Multumesc pentru raspuns, dar am ramas nelamurita totus in legatuta cu prima intrbare, in legatura cu padurea. In tabelul din art 258 scrie ca nu se percepe impozit pentru "Pădure în vârstă de până la 20 de ani si pădure cu rol de protectie" Ce presupune exact termenul "pădure cu rol de protectie".
Dealtfel a facut contract inca de la inceputul anului cu o firma de paza, dar la primarie a durat 9 luni pana au reusit sa intocmeasca actele sa i se elibereze Titlul de Proprietate, si numai dupa ce a cerut in scris, ca s-a saturat de plimbari.
Dealfel am observat, ca nu se rezolva nimic verbal, numai cu adrese si petitii. Si la astea se raspunde greu, antedatand raspunsurile, (ca imi este greu de crezut, ca o scrisoare face peste doua saptamani) si dand raspunsuri evazive. Trec cateva luni pana reusesti sa obtii ceea ce doresti,
Buna ziua. Suntem o asociatie non profit cu scop religios, deci nu platim impozit pe teren si cladire. Intrebarea noastra este daca prin laicizarea asociatiei, adica schimbarea scopului acesteia pt. activitati caritabile, de ex., in ce situatii trebuie sa ne incadram ca sa ramanem tot neplatitori de impozit. Va multumesc mult