avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Redeschidere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Redeschidere succesiune

Buna ziua, Am o mica problema daca ma ajutati va rog frumos. Sunt o persoana imobilizata la camera. Succesiunea dupa decesul mamei mele s-a facut fara ca eu sa fiu anuntat sau citat. De la decesul mamei au trecut 5 ani, timp in care eu am reusit sa obtin chiar dupa deces doar un certificat de calitate de mostenitor eliberat de Notariatul de stat local. Intrebarea mea este daca acest act acum m-ar ajuta sa solicit eu succesiunea din nou, ca anterior am fost pacalit de cele mai apropiate rude, ei fiind tatal meu si fratele. Va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2015
cornelsorinel, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:17, 28 Aprilie 2015
Buna ziua.
sigur, aveti toate sansele :yes:
Actiunea in constatarea calitatii de mostenitor este imprescriptibila, la fel este si petitia de ereditate, adica actiunea prin care dvs. veti solicita instantei obligarea pârâţilor la restituirea bunurilor cuvenite.
Va multumesc mult. As mai intreba daca intr-adevar poate fi legal pasul respectiv prin care rudele mele au procedat, din moment ce la fel ca ei, si eu dispun de certificat de calitate de mostenitor.
Legal, nu, nu au procedat nici legal, nici moral (la prima vedere, mai departe nu stim).
Va multumesc din nou. Si raman cu speranta ca unde nu exista lege morala, poate ajuta legea cea legala...

Alte discuții în legătură

Certificat de calitate succesorala silviu1958 silviu1958 Cum se obtine \"Certificatul de calitate succesorala\"; ce acte sunt necesare ? (vezi toată discuția)
Drept la mostenire anamaria1993 anamaria1993 Buna sera! Mama mea este decedata de multi ani....atunci cand a decedat bunicul din partea mamei, bunica a incercat sa ne impiedice sa aflam ce ni se cuvine ... (vezi toată discuția)
Succesiune pentru o hartie?! cocorul alb cocorul alb Eu am un teren mostenit de la bunica materna pe care am si titlu de proprietate pe numele meu. Pe acest teren a existat o constructie fara autorizatie pe ... (vezi toată discuția)