avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Stagiu absolvenți - Opțional?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Stagiu absolvenți - Opțional?

Buna ziua,

Conf OUG 49/ 2014 art1.3 au obligația respectării legii 335/2013 doar angajatorii care optează pt organizarea de stagii.

Având in vedere si prevederile CM - putem interpreta ca stagiul nu mai este obligatoriu si angajatorii decid dacă doresc sa-l organizeze sau nu? Si deci putem angaja absolvenți fără a încheia contract de stagiu?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:02, 26 Aprilie 2015
Si care va fi efectul scontat al unei astfel de angajari?
intrebarea este - o astfel de angajare ( a unui absolvent, fara a se face contract de stagiu) este legala?

in normele de fundamentare ale OUG 49 scrie - Prezentul act normativ reglementează efectuarea opţională a perioadei de stagiu de către angajatorii, prevăzută de Legea nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior. Prin această modificare angajatorii au posibilitatea de a verifica pregătirea si aptitudinile profesionale ale absolvenţilor în procesul de selecţie şi recrutare a forţei de muncă şi de a opta pentru efectuarea stagiului
Atat timp cat legea permite, atunci este posibila o astfel de angajare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare absolventi de invatamant superior Chingarugabriela Chingarugabriela Buna ziua, As dori sa stiu daca dupa incheierea unui contract pentru efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior in conditiile Legii ... (vezi toată discuția)
Ce reprezinta stagiatura pentru un student in 2017 ? Arrachie Arrachie Buna ziua, sunt student in anul 1 master. Trebuie sa ma angajez in cadrul unei firme.Pe internet nu m-am lamurit deloc si vreau sa aflu cu siguranta. Cat ... (vezi toată discuția)
Ce acte sunt necesare pentru efectuarea unui stagiu profesional ... Clau Eve Clau Eve Ce acte sunt necesare pentru efectuarea unui stagiu profesional pentru absolvenții de învățământ superior la ANOFM? Am terminat facultatea acum 6 luni. ... (vezi toată discuția)