avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce reprezinta stagiatura pentru un student in 2017 ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce reprezinta stagiatura pentru un student in 2017 ?

Buna ziua, sunt student in anul 1 master. Trebuie sa ma angajez in cadrul unei firme.Pe internet nu m-am lamurit deloc si vreau sa aflu cu siguranta. Cat valoreaza si ce semnifica stagiatura in sine .
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 17 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior
art.2
În sensul prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următoarele semnificații:
....
f) perioada de stagiu - perioada de timp cuprinsă între data angajării și data finalizării stagiului și care se încheie cu eliberarea unui certificat/unei adeverințe semnat/semnate de angajator;
....

Stagiarul, pe perioada stagiului, se obligă să presteze muncă pentru și sub autoritatea unui angajator, persoană fizică sau juridică, în schimbul unei remunerații denumite salariu, în baza unui contract individual de muncă și a contractului de stagiu.

În termen de 5 zile de la finalizarea stagiului, angajatorul are obligația de a elibera stagiarului certificatul/adeverința de finalizare a stagiului.

Certificatul/adeverința sunt vizate de inspectoratul teritorial de muncă în a cărui rază teritorială își are sediul angajatorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de debut ioana1997 ioana1997 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti care este perioada de debut, pentru un psiholog, angajat ca psiholog stagiar , intr-o primarie? Multumesc! (vezi toată discuția)
Contract stagiu Daliborka Daliborka Buna ziua va rog ma puteti ajuta daca o persoana are contract de munca la o firma particulala fucntia de incadrare:registrator medical(part time 2 ore); este ... (vezi toată discuția)
Eliberare adeverinta gluten gluten La fianlizarea stagiului pt un biolog ,s-a eliberat adeverinta pt finalizarea stagiului....ITM-ul tebuie sa puna viza pt a fi valabila la ORDINUL ... (vezi toată discuția)