avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepurile copilului, drepturile parintilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepurile copilului, drepturile parintilor

Buna, Am 17 ani si vreau si e sa intreb daca este normal ca parintii sa te demigreze si sa isi bata joc de tine? Au voie parintii sa ma bata pana raman cu vanatai si cu cicatrici? au voie ca ei sa imi umblesi sa imi corupa intimitatea? De exemplu mama mea de curand s-a uitat la mesajele mele de pe facebook? au voie? Au voie sa imi interzica sa mai ies din casa , sa stau numai in casa si la scoala? vreau si eu sa stiu ce drepturi am la varsta mea.
Cel mai recent răspuns: aiai , utilizator 11:18, 29 Aprilie 2015
cine vă hrănește?
cine vă cumpără haine?
cine vă asigură un acoperiș deasupra capului?
cine vă suportă cheltuielile?
cine ...
cine ...
Buna ziua!
Nu obisnuiesc sa raspund in domenii in care nu ma pricep. Raspunsul dumneavoastra m-a facut insa sa intervin. Nu cred ca era cazul sa dati un astfel de raspuns. Domnisoara a pus o intrebare pe un forum de discutii juridice: ce poate face in privinta unor asa-zisi parinti (considerand adevarate faptele descrise, este clar ca este vorba de abuzuri repetate, care pot fi lejer incadrate ca infractiuni - las la aprecierea colegilor forumisti juristi). Parerea mea ar fi ca faptele trebuie cantarite cu atentie (de un avocat) si in functie de hotararea domnisoarei, mers la politie, tribunal, etc.
Eu m-am cam saturat de discutii proletar-mobilizatoare de genul "te bate, ca iti vrea binele". Nu este adevarat! Te bate pentru ca este un animal care nu se poate manifesta altfel (poate un psiholog/psihiatru poate explica mai bine).
In concluzie: legea trebuie respectata, iar orice abuz trebuie pedepsit. Iar colegilor forumisti: daca puteti da sfaturi pe tema intrebarilor, bine; daca nu, renuntati la sfaturi de genul asta.
O zi buna,
Mihaela, de ce au luat parintii aceste masuri?
~ Conținut șters la cerere ~
La varsta ta,din pacate,nu prea ai ce face,decat sa strangi din dinti si sa astepti sa implinesti 18 ani.Dar pana atunci,nu sta: documenteaza-te asupra drepturilor tale,asupra legii violentei in familie care include si cazuri in care nu esti lasat sa iesi din casa.Gandeste-te bine cum vei actiona,din pacate la 18 ani nu cred ca vei avea posibilitatea sa faci rost de bani ca sa platesti un avocat din fonduri proprii,dar fa macar ce poti sa faci singura:plangere la politie etc.Nu vei obtine mare lucru,poate,dar macar le faci si tu lor viata un iad,macar sa fie chemati sa dea cu subsemnatul la politie si tot e o satisfactie.Da la facultate ca sa poti sa-i dai in judecata ca sa-ti plateasca pensie alimentara pana la finalizarea studiilor,in caz ca lucrurile vor degenera si-ti vor nega sprijinul financiar.Fa orice iti este permis din punct de vedere legal,nu te lasa!

Alte discuții în legătură

Nu mai vreau sa stau cu mama betinebety betinebety Buna. Ma numesc Betycam 16 ani si am o problema cu mama . In fiecare zi isi cauta motiv de scandal ma jignește foarte urat si e mereu pusa sa ma bata ma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am 18 ani ,am avut o relație de 3 luni cu un tip ... pampam18 pampam18 buna ziua! am 18 ani ,am avut o relație de 3 luni cu un tip de 21 de ani care s a încheiat pentru ca eu am făcut prostia de a iesi cu un prieten din ... (vezi toată discuția)
Drepturile la 16 ani Queen10 Queen10 Buna ziua am 16 ani, iar iubitul meu 18 ani si suntem impreuna de 1 an si 3 luni. Tatăl meu biologic m-a parasit cand aveam numai 10 luni asa ca acuma am un ... (vezi toată discuția)