Buna seara,
Ieri am avut un accident de masina in care eu am fost victima.
Eram parcat iar un tampit a adormit la volan cu o viteza destul de mare 100-120km/h a intrat pe contrasens in a intrat in noi...Dintre toti care am fost in masina eu am fost cel mai grav am ramas inconstient cam 3-5 minute...Un hematom foarte mare la cap,gatul nu pot sa il misc aproape deloc(este foarte umflat),piciorul stang umflat si dreptul julit..Am fost luat de salvare si tinut o zi internat...Eu vreau sa stiu daca pot cere despagubiri pentru ce am patit pentru ca nu mi se pare normal ca el sa scape nevatamat.Va multumesc mult si astept un raspuns cat de curand daca se poate
trebuie sa mergeti la INML sa va soateti certificat medico legal. daca in continuare aveti nevoie de ingrijiri medicale prezentati-va la medic. adunati toate probele medicale si chletuielile efectuate. in functie de numarul de zile de ingrijiri medicale va puteti indrepta impotriva vinovatului pentru daune morale si materiale (cheltuieli medicale, ingrijire etc) fie pe cale penala, fie civila, dupa caz.
Aveti dreptul la despagubire pt vatamarea coporala cat si morala. In functie de nr de ingrijiri acordate de IML si cheltuielile pe care le afectuati se solicita despagubiri companiei de asigurari unde vinivatul are incheiata poilita RCA,
V-am lasat un msaj in privat pentru informatii suplimentare
Sanatate si zi frumoasa!
Va multumesc mult pentru raspunsuri..Eu maine o sa merg sa scot certificatul ...>Dar mai am o intrebare..Din cate am inteles persoana ar cam vrea sa se intalneasca cu mine si cel mai probabil vrea sa imi ofere bani sa renunt la acuzatii(inca nedepuse dar vor urma)...In caz ca eu accepta suma si sunt multumit el poate dovedi sau face ceva ca am fost santajat?? Nu prea sunt informat in domeniul asta..Daca se poate sa ma ajutati va rog mult
Se poate incheia un acord de mediere cu persoana vinovata daca doreste sa va despagubeasca de buna voie.
Trebuie sa stiti ca daca nu aveti peste 90 de zile de ingrijiri medicale sau alte consecinte prev. la art.194 c.p. cauza nu este de natura penala si va trebui sa va indreptati impotriva respectivului pe cale instantei civile iar despagubirile vor fi platite oricum de societatea de asigurari, asa ca trebuie sa stiti exact ce faceti.
Dupa parerea mea fapta este de natura penala si e prev. de art. 196 alin. 3 din Codul penal, rap. la art. 194 lit. e si eventual art. 194 lit. b (in functie de nr. de zile de ingrijiri medicale) din acelasi act normativ.
Accident rutier
alana27
Acum o luna de zile parinti mei au avut accident de masina,masina o conducea cumnatul meu si alaturi de el a fost nepotul meu,in spate erau parinti mei.
A ... (vezi toată discuția)