avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Angajare pe ONG
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Angajare pe ONG

Buna,

sunt presedintele unui ONG (fondator+sponsor) si pana acum (activitate de 5 ani) am avut doar proiecte doar cu voluntari + ceea ce am facut eu. Acum, cum voluntari nu prea sunt in chestii serioase, as vrea sa caut personal part-time pentru anumite activitati.

Intrebarea mea este care ar fi cea mai buna solutie.. avand in vedere ca e o asc. non-profit, pentru a avea si oameni platiti part-time astfel incat nici sa nu dau jumate la stat.. avand in vedere ca toate contributiile catre ONG sunt din buzunarul meu... Nu as vrea sa dau banii asa fara nimic la negru.. dar nici precum un contract in care sa dau jumate la stat.. avand in vedere ca si ONG-ul lucreaza tot pentru stat. M-ar interesa cea mai buna varianta existenta, contract de colaborare sau chiar o metoda prin care persoana renumerata sa-si plateasca poate taxele catre stat (daca doreste).. Vreau sa fac treaba asta cat mai repede posibil..

PS: este pentru binele tuturor cetatenilor.... (Help Me, Help You)
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:32, 27 Aprilie 2015
1. O varianta ar fi incheierea unor c.i.m. cu timp partial.

2. O alta varianta ar fi , daca este vorba despre activitati ocazionale, incheierea unor contracte de prestari servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizare asociatie non profit e_rainbow_love e_rainbow_love Asociatie non profit, fara scop patrimonial. ce mijloc poate fi folosit de catre o acociatie fara scop patrimonial care nu detine bani sa isi plateasca ... (vezi toată discuția)
Sunt cele doua persoane juridice entitati afiliate? Butca Ioan-Doru Butca Ioan-Doru Societatea X SRL avand ca asociati doi frati care detin fiecare jumatate din capitalul social , ambii avand calitatea de administrator, sponsorizeaza o ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong opera cristivoicu cristivoicu Doresc sa infiintez o organizatie non guvernamentala, asociatie,obiectivul principal fiind Opera.Pentru a se putea infiinta acest ong este nevoie de minim 3 ... (vezi toată discuția)