avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fals, uz de fals si inselaciune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fals, uz de fals si inselaciune

Am folosit o copie de buletin (persoana fictiva) pentru a vinde un autovehicul inmatriculat in strainatate. Dupa un an de zile am fost citat in calitate de suspect la infractiunea de fals uz de fals si inselaciune. Nu stiu cum sa procedez mai departe, fiindca n-am avut de-a face cu legea niciodata. Copia era alb negru continea date fictive si fotografia mea.Am aflat de la intermediarul care a completat actul de vanzare-cumparare ca e citat in calitate de complice. Multumesc pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Lastocka , utilizator 02:36, 15 Octombrie 2019
Angajati-va un avocat! In mod sigur el stie cum sa procedati mai departe.
Sunteti chemat sa va aduca la cunostinta calitatea de suspect si sa va audieze in aceasta calitate, aveti dreptul de a nu da nicio declaraţie pe parcursul procesului penal cat si dreptul sa va angajati avocat care sa va asiste in toate procedurile judiciare.
Maestre, am fost citat deja de doua ori dar la adresa din Romania unde nu mai locuiesc de 7 ani. Proprietarul a mers si a dat o declaratie pe proprie raspundere cum ca nu mai locuiesc acolo.Intrebarea mea este daca se poate emite mandat de arestare in aceste conditii? Multumesc.
Se poate emite mandat de arestare preventiva daca va sustrageti.
Cred ca ar fi mai bine sa raspundeti chemarilor organelor judiciare si sa incercati sa va construiti apararea.
Domnule avocat,va rog sa-mi spuneti in cat timp intervine prescriptia acestor fapte.(fals,uz de fals si inselaciune) Fapta a avut loc in urma cu 2ani. Sau cat mai poate Politia sa tina dosarul in curs de ancheta?

Alte discuții în legătură

Buna ziua - probleme obtinere certificat de nastere romanesc daliona85 daliona85 Fratele meu sa casatorit cu o fata din Ucraina anula acesta in luna mai,au impreuna un copilas de trei ani si altul urmeaza sa se nasca, in luna octombrie,am ... (vezi toată discuția)
Lnregistrarea casatoriei cu un cetatean italian si inregistrarea nasterii unui copil cetatean italian giulia27 giulia27 Buna ziua, Ma numesc Oana D. si locuiesc in Italia de 10 ani. M-am castorit in 2006 in Italia cu un cetatean italian si nu am inregistrat inca nasterea in ... (vezi toată discuția)
Dobandire cetatenie italiana mihaichi mihaichi Mama mea a facut 11 ani de cand locuieste legal in Italia si doreste sa ia cetatenia italiana. Eu, in calitate de fiu major, pot dobandi la randul meu ... (vezi toată discuția)