avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... lnregistrarea casatoriei cu un cetatean italian si ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

lnregistrarea casatoriei cu un cetatean italian si inregistrarea nasterii unui copil cetatean italian

Buna ziua,
Ma numesc Oana D. si locuiesc in Italia de 10 ani. M-am castorit in 2006 in Italia cu un cetatean italian si nu am inregistrat inca nasterea in Romania. In urma casatoriei s-a nascut un baietel in anul 2008 si nici aceasta nastere nu am inregistrato in Romania. fiul meu este cetatean italian. In anul 2010 am obtinut si eu cetatenia Italiana. Imi puteti spune va rog toate actele care imi trebuiesc pentru a oficializa toate aceste demersuri? exista vreun motiv pentru care sa nu pot inregistra casatoria in romania sau nasterea baitelului? ma gandeam ca daca am obtinut cetatenia italiana nu mai am aceleasi drepturi... va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:06, 29 Ianuarie 2016
mai bine ati merge la ambasada si solicitati inscrierea certificatelor de-o data.
Nu va pierdeti niciun drept din punct de vedere al cetateniei dar ca sa inscrieti casatoria si certificatele de nastere aveti nevoie de un act romanesc in termen de valabilitate: carte de identitate sau pasaport de cetatean roman cu domiciliul in strainatate.
Aveti?

Si da, ar fi simplu la consulat daca ati avea macar pasaport CRDS.
Din pacate pentru ca a trecut atat de mult timp de la casatorie si de la nasterea copiilor taxele sunt cam mari.

Pentru înscrierea certificatelor de căsătorie eliberate de autorităţile italiene în actele de stare civilă româneşti, în termen de peste 6 luni de la data căsătoriei - cu prezentarea extrasului actului de căsătorie italian în limba italiană - traducere efectuată la oficiul consular - 170 euro.

[ link extern ]

3. Pentru înscrierea certificatelor de naştere eliberate de autorităţile italiene în registrele de stare civilă româneşti, în termen de peste 6 luni de la înregistrarea nașterii - cu prezentarea extrasului actului de naștere italian model internațional (eliberat în aplicarea Convenției semnate la Viena la 8 septembrie 1976) – 140 euro.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla cetatenie minor 14 ani Gogolino Gogolino Buna seara.Poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema ? Eu sunt romanca ,casatorita cu un italian si am un baiat care a implinit 14 ani in februaie. I-am ... (vezi toată discuția)
Casatorie in thailanda, certificat de casatorie romanesc agavrilescu agavrilescu Buna ziua, Ma numesc Alexandru, locuiesc si muncesc legal in Italia din 2007. In anul 2012 m-am casatorit in Thailanda cu un cetatean Thai. Am fost la ... (vezi toată discuția)
Copil nascut in sua implinit 14, acte necesare pt inscriere certificat nastere in ro michelle66 michelle66 Buna Ziua, Copilul meu este nascut in SUA, a implinit deja 14 ani, eu am dubla cetatenie. Vreau sa inregistrez certificatul de nastere in Romania pentru ca ... (vezi toată discuția)