Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Declaratii microintreprinderi cu peste 50 angajati
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Declaratii microintreprinderi cu peste 50 angajati

buna ziua,
daca am mai mult de 50 de angajati pe firma , trebuie depusa ceva declaratie in legatura cu angajatii? inafara de 112
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2015
validiavali, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 12:06, 30 Aprilie 2015
Veriificati daca nu cumva datorati contributie cf art 78 din Legea 448/2006:

Legea 448/2006:

Art. 78. -
(1) Persoanele cu handicap pot fi încadrate în muncă conform pregătirii lor profesionale şi capacităţii de muncă, atestate prin certificatul de încadrare în grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel judeţean sau al sectoarelor municipiului Bucureşti.
(2) Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi.
(3) Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap în condiţiile prevăzute la alin. (2), pot opta pentru îndeplinirea uneia dintre următoarele obligaţii:
a) să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe ţară înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap;
b) să achiziţioneze produse sau servicii realizate prin propria activitate a persoanelor cu handicap angajate în unităţile protejate autorizate, pe bază de parteneriat, în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat, în condiţiile prevăzute la lit. a).


Norme:

Art. 1. - Suma datorată de autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap, reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe ţară înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap, sau achiziţionarea de produse sau servicii de la unităţi protejate autorizate, pe bază de parteneriat, în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat, se declară la poziţia 25 "Vărsăminte de la persoanele juridice pentru persoanele cu handicap neîncadrate" din formularul 100 "Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat", aprobat prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 101/2008 privind aprobarea modelului şi conţinutul formularelor utilizate pentru declararea impozitelor, taxelor şi contribuţiilor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau reţinere la sursă, cu completările ulterioare.
Art. 2. - (1) Numărul de angajaţi care se ia în calcul este numărul mediu de angajaţi din lună.
(2) Se determină numărul mediu lunar de salariaţi din fiecare lună ca medie aritmetică simplă rezultată din suma efectivelor zilnice de salariaţi din luna respectivă, inclusiv zilele de repaus săptămânal, zilele de sărbători legale şi alte zile în care, potrivit dispoziţiilor legale, nu se lucrează, împărţită la numărul total de zile calendaristice. În efectivele zilnice nu vor fi incluşi salariaţii aflaţi în concediu fără plată, cei aflaţi în grevă, cei detaşaţi la lucru în străinătate şi nici cei ale căror contracte individuale de muncă sunt suspendate. Pentru fiecare zi de repaus săptămânal sau de sărbătoare legală se vor lua în calcul efectivele de salariaţi din ziua lucrătoare precedentă, cu excepţia persoanelor al căror contract individual de muncă a încetat în acea zi.
(3) Salariaţii care nu sunt angajaţi cu normă întreagă vor fi incluşi în numărul mediu proporţional cu timpul de lucru prevăzut în contractul individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul fond handicap,daca am incadrate persoane cu handicap cu timp partial emmaribana emmaribana Buna ziua, la o societate cu peste 50 salariati, din care 3 sunt cu handicap( unul angajat cu 8 ore/zi si 2 cu cate o ora/zi), care este numarul pentru care ... (vezi toată discuția)
Contributie angajator handicap Radu Aura Radu Aura Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: Daca societatea nu a angajat pers. cu handicap si tb. sa plateasca lunar catre bugetul de stat o ... (vezi toată discuția)
Persoane cu handicap angajate deeaa5 deeaa5 Buna ziua, am o intrebare legata de legea 448/2006 respectiv Ord 590/2008. In art 78, alin 2 din legea 448 se specifica: “Autorităţile şi instituţiile ... (vezi toată discuția)