avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Finantare activitati sportive, culturale, culte ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Finantare activitati sportive, culturale, culte religioase

In ce conditii se poate sustine o asociatie sportiva, culturala sau biserica de catre o primarie?Este obligatoriu sa se mearga pe prevederile Legii 350/ 2005 privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice?Daca se face cerere, se depun diverse documente care atesta statutul asociatiei, faptul ca participa la campionatul national(sport, de exemplu) si se da o simpla hotarare de consiliu local nu se poate?Aceeasi modalitate de obtinere de bani de la primarie este aplicabila tuturor categoriilor de solicitanti, indiferent de domeniu?(sport, cultura, etc)
Cel mai recent răspuns: martin77 , utilizator 12:59, 27 Aprilie 2015
Doar prin aplicarea acelei legi dar trebuie sa tineti cont ca pe cei de la consiliu local sau judetean nu ii obliga legea sa puna separat in bugetul anual si sume pentru asociatii si fundatii. Singura conditie cu care vine aceasta le e aceea ca odata ce au astfel de sume, alocarea lor se face doar prin respectarea conditiilor impuse de aceasta lege.
Aveti in regulamentul emis de fiecare consiliu local in aplicarea respectivei legi, conditiile de eligibilitate pentru solicitantii de fonduri.
Sa aveti in vedere ca e posibil ca termenele de depunere a cererilor de finantare s-au cam incheiat pentru sesiunea din aceasta primavara. De obicei, daca mai raman bani sau nu se prezinta solicitanti, se mai organizeaza o sesiune si pentru asta sa urmariti paginile de internet ale consiliului local/judetean unde sunt obligati sa faca publice termenele si conditiile de organizare a sesiunii de depunere de cereri de finantare/proiecte. aceasta cofinantare.
Sa mai aveti in vedere (asta daca cumva nu ati citit cu arentie legea) ca acolo e vorba si de o cofinantare din partea solicitantului de minim 10%, bani care trebuie sa fie in contul ong-ului la data depunerii cererii de finantare). Se primeste un bonus la evaluarea proiectelor daca se depaseste 15%
Daca nu exista regulament, banii fiind cuprinsi in bugetul local doar pe baza cererilor primite(toate fiind aprobate), cum se poate intra in legalitate?Ca sa fiu mai explicit:S-au primit la primarie vreo 4 cereri pt sustinere sport si reparatii la biserica. Cei care au solicitat banii au prezentat la primarie toate documentele(cui, extras bancar, au prezentat obiectivele, etc)sau pot aduce acte daca s-a omis ceva. Problema e ca primaria nu a numit o comisie, nu exista un regulament, doar o prevedere in buget care acopera toate solicitarile, respectivele alocatii fiind votate odata cu aprobarea bugetului pe acest an. Se pot da acesti bani sau care ar fi modalitatea de a intra primaria in legalitate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare asociatie club sportiv laurence laurence buna ziua, as dori sa cunosc daca un consiliu judetean local este obligat sa sponsorizeze un club sportiv si ce legi reglementeaza aceasta sponsorizare. ... (vezi toată discuția)
Cofinantare poriecte akkad akkad am urmatoarea speta: in urma derularii a doua contracte cu fonduri europene un anumit consiliu judetean trebuia sa asigure cofinantare pentru ambele ... (vezi toată discuția)
Finantari nerambursabile din bugetele locale pentru ong-uri. Pro-Ghioroc Pro-Ghioroc Bună ziua, vă rog să îmi spuneți care este legea care spune că primăriile pot acorda buget pentru activitățile Ongurilor. Sub ce formă trebuie să ... (vezi toată discuția)