avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii PFA

Buna ziua, o pfa activitati agricole se angajeaza in sistem bugetar ce obligatii de plata mai are ca pfa pentru pensii si sanatate? Daca poate sa isi vanda produsele pe piata prin imputernicit (la notar) dat fiind faptul ca nu poate merge personal si nu poate angaja alta persoana sau daca exista alta solutie pentru a-si putea vinde produsele si continua activitatea si ca pfa? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:10, 27 Aprilie 2015
Daca in timp ce aveti un pfa, va incheiati un contract de munca la un alt angajator, pentru pfa veti plati doar impozitul pe venit si contributie la sanatate.
Persoana autorizata ca pfa trebuie ca ea singura sa faca respectiva activitate sau sa-si angajeze alte persoane cu contract de munca. Nu prin imputernicit.
Vedeti sa nu fie acolo, la noul loc de munca, conditii restrictive privind realizarea de alte venituri ca pfa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificari legislative 2016 SALLAY CATALINA SALLAY CATALINA Buna ziua ! Va rog raspuns concret: - Ce cota de impozit pe dividende platim cu 01.01.2016 - 16% sau 5%? - Administratorul este pensionar, pensie peste 1000 ... (vezi toată discuția)
Certificat de producator si contributii RADU1980CER RADU1980CER PENTRU UN CERTIFICAT DE PRODUCATOR ELUBERAT IN 2011, SE POT PLATI CONTRIBUTIA PENTRU SOMAJ, SANATATE SI PENSIE????????? SAU ESTE OBLOGATORIU PLATA ... (vezi toată discuția)
Imputernicire pfa anamaria.lupu21 anamaria.lupu21 Buna ziua, detin un pfa pe numele meu in domeniul viticol dar nu ma ocup eu efectiv de el ci tatal meu si de curand mi-a cerut sa-i fac o imputernicire prin ... (vezi toată discuția)