avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Modificari legislative 2016
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Modificari legislative 2016

Buna ziua ! Va rog raspuns concret:
- Ce cota de impozit pe dividende platim cu 01.01.2016 - 16% sau 5%?
- Administratorul este pensionar, pensie peste 1000 lei. Plateste sanatate pe dividende?
- PFA are un angajat, pe sotia lui. El nu are nici un venit si nu plateste asig.sociale. Este obligat la plata CAS si CASS?
- PFA nu are nici un angajat, nici venituri, doar cheltuieli cu infiintare plantatie nuci. Ce documente trebuie sa conduca si daca trebuie sa plateasca CAS si CASS, el fiind angajat cu CIM la firma tatalui sau si plateste toate contributiile?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:35, 5 Ianuarie 2016
Pentru venitul din dividende incasat in 2016 i se retine 5%.
Contributie la sanatate pentru acest fel de venit din 2017 indiferent de valoarea pensiei.
Sotia care e anjata pe pfa cu contract de munca plateste toate darile aferente acelui contract.
Titularul pfa-ului plateste darile aferente pentru venitul incasat de pe pfa. Nu are legatura una cu alta si nu se poate considera coasigurat. Coasiguratul nu trebuie sa aiba nicio alta sursa de venit.
Depre celalalt pfa care inteleg ca e autorizat pe un cod caen al unei activitati agricole (pomicultura), va depune in continuare d221 si va fi impozitat pe norma de venit si va plati cass. Completeaza rjip. Vedeti care vor fi normele de venit pentru activitatile agricole in 2016 si vedeti ce precizari mai sunt la acest tip de venit din domeniul agricol in codul fiscal intrat in vigoare. .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe veniturile din activitati agricole iuliif iuliif Buna ziua, In ianuarie 2015 am achizitionat o livada de meri batrana care nu produce. M-am inscris la Apia pentru subventie si am realizat lucrari la ... (vezi toată discuția)
Declaratia 212 - neclaritati impozite 2017 (cas pt dividende incasate in 2017) cristi_22 cristi_22 Buna ziua, Sunt salariat (8 ore, salar peste salar minim). Am si un PFA norma de venit. Norma de venit pt 2017 a fost injumatatita (adeverinta salariat) ... (vezi toată discuția)
Contributii cas si cass ord.4.2017 PopescuCornelia PopescuCornelia un salariat cu timp partial la propria firma, care are si un pfa si plateste conf. decl.600 cas redus, si care are si venituri din dividend din 2016, pentru ... (vezi toată discuția)