avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua.

Am rugamintea de a ma ajuta in gasirea celei mai bune solutii pentru a intra in posesia unei mosteniri prin testament.
Este vorba despre bunicii mei , care in momentul cand m-am casatorit ,mi-au lasat prin testament( in anul 1999) un imobil,fiecare pe partea ce i se cuvenea. Fiind un imobil cumparat pe legea 112 ,nu au putut sa-mi faca la momentul respectiv act de vanzare cumparare.
Dupa 4 ani(2003) , bunicul a facut un atac cerebral in urma caruia nu a mai putut vorbi si nici sa scrie(fapt pentru care nu am mai reusit sa fac acte de vanzare cumparare).
Din pacate anul trecut bunicul a decedat iar bunica vrea sa rezolve problema imobilului.
Situatia sta in felul urmator :
Bunicii au trei copii ,dintre care unul a decedat si in urma caruia au ramas 2 copii.
Eu sunt un nepot din partea unui copil inca in viata.
Bunica vrea sa deschida succesiunea dupa bunicul si sa-mi faca act de vanzare cumparare.
Intrebarea mea este, ce obtiuni sunt pentru a realiza acest lucru .
Unde trebuie sa mergem ,la notar sau in instanta.
La succesiune cine trebuie sa fie prezent si ce cota parte ar revenii fiecaruia.
Pana in acest moment nu sunt neintelegerii in familie si totii sunt de acord cu acest testament.
Nu stiu daca se intelege suficient din ce am scris ,asa ca astept intrebari pentru lamuriri.

Multumesc anticipat !

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare, testament sau altceva...? pdulau pdulau Buna. Situatia noastra este in felul urmator: doi copii, parintii decedati, mama singurul copil la parinti. Tatal mamei mort (bunicul copiilor). Sora mai ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat pt o succeesiune/donatie nicolaem nicolaem buna ziua situatie e cam asa: bunica vrea sa imparta ce a dobandit pe perioada vietii intre cei 2 copii astfel: unui copil : casa + cateva terenuri ... (vezi toată discuția)
Mostenire !!! ContSters110753 ContSters110753 Buna seara !!! Un sfat..un ajutor daca se poate !!! :( Eu locuiesc in casa bunicilor (decedati) din partea mamei....bunicii au avut 4 copii in viata ... (vezi toată discuția)