buna ziua
situatie e cam asa: bunica vrea sa imparta ce a dobandit pe perioada vietii intre cei 2 copii astfel:
unui copil : casa + cateva terenuri agricole
celui de-al doilea : terenuri agricole + vii + pasuni
mentiune: unele terenuri sunt pe numele bunicului, decedat in urma cu cativa ani.
ce ar trebui sa stiu cand merg la notar? stiu deja ce acte am nevoie
dar m-ar interesa :
-care e modalitatea de donare/mostenire ( nu cunosc termeni juridici ) pentru un comision notarial minim.
-in ce fel se poate lasa moternire casa unuia dintre copii, in asa fel incat sa nu se conteste mostenirea peste ani de cel de al doilea, care primeste mai multe terenuri. e suficent un testament ?
bineneteles se urmareste cost minim :)
ce riscuri pot aparea?
In primul rand, va trebui sa se deschida succesiunea dupa bunic; pentru bunurile personale si cele care-i revin dupa dezbaterea mostenirii bunicului, bunica va putea incheia, cu cei doi nepoti un partaj de ascendent; acest act va prevedea exact ce bunuri revin fiecaruia dintre nepoti; acest lucru este posibil in masura in care nu mai sunt si alti mostenitori la succesiunea bunicii (de exemplu copii).
Daca mai sunt si alti mostenitori, pentru ca actul de transfer sa nu poata fi atacat, ar trebui sa se incheie un act de vanzare-cumparare (fara ca bunica sa-si rezerve vreun drept asupra imobilelor-de exemplu, dreptul de uzufruct)
Succesiune cu probleme
daewoo1
buna ziua, sunt in urmatoarea situatie: bunicii din partea tatalui au decedat amandoi, au avut 5 copii din care mai traieste doar 1, ceilalti 4 fiind decedati, ... (vezi toată discuția)