avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trecere de la PFA la CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trecere de la PFA la CIM

Salut,

Lucrez la o firma de outsourcing in domeniul software din Cluj. Pana acum 2 luni aveam un contract de cim (salarul minim pe economie pt profesia de inginer software) + un contract de pfa pe baza caruia in fiecare luna mi se vira suma negociata.

Acum 2 luni firma a decis sa treaca toti angajatii pe cim si sa renunte complet la colaborarea prin pfa; motivul invocat de firma ar fi dorinta de reorganizare interna.

Am aflat ca mai multe firme din domeniul software care pana acum aveau contracte de colaborare pe pfa, brusc au trecut totul pe cim.

Imi poate spune cineva de ce s-a intamplat asta? S-a schimbat ceva in legislatie care nu mai permite firmelor sa plateasca angajatii atat pe cim cat si pe pfa?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 19:31, 27 Aprilie 2015
Buna ziua,
:DControalele celor de la Antifrauda (Finante) au determinat acest comportament. Ei reconsidera activitatea desf in baza PFA ca activ dependenta si obliga firmele la plata retroactiva a contrib la bugetul de asig sociale pt sumele achitate pe PFA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colaborare si pfa nicole24 nicole24 Buna ziua, care este cea mai buna varianta de a lucra cu o firma in situatia in care aceasta nu doreste CIM. Si care sunt taxele care trebuiesc platite catre ... (vezi toată discuția)
Legislatie sportivi activitate dependenta aadana67 aadana67 Buna ziua, Am nevoie de o lamurire intr-o situatie: O persoana fizica autorizata in CAEN 9319 Alte activitati sportive, incheie cu un club sportiv un ... (vezi toată discuția)
Medicii ( pfa ) au activitate dependenta sau independenta? OFICIU JURIDIC OFICIU JURIDIC Cum cataloghez PFA-urile cu care colaborez in PFA cu activitate dependenta sau PFA cu activitate independenta in urmatoarea situatie : Un SRL cu activitate de ... (vezi toată discuția)