avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Legislatie sportivi activitate dependenta
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Legislatie sportivi activitate dependenta

Buna ziua,
Am nevoie de o lamurire intr-o situatie:
O persoana fizica autorizata in CAEN 9319 Alte activitati sportive, incheie cu un club sportiv un contract de prestari servicii sportive, in domeniul pe care-l practica. In baza contractului sportivul desfasoara activitate profesionista, respectiv joaca pentru clubul angajator, si doar pentru acesta, deoarece Federatia sportiva nu-i permite sa joace la mai multe cluburi o data. Sportivul are un program de antrenament stabilit de catre antrenor in colaborare cu sportivii echipei, si va fi platit lunar conform contractului cu o suma negociata. Lunar, suma poate varia in functie de performantele echipei sau ale jucatorului, si astfel, factura emisa de catre PFA, lunar, catre club poate fi diferita de la o luna la alta. Mentionam ca din acea suma, sportivul isi plateste taxele la stat conform contabilitatii PFA, adica impozit, sanatate si eventual pensie. Intrebarea mea este, in eventualitatea unui control al Fiscului, respectivele contracte de prestari servicii sportive, pot fi reconsiderate drept venituri din activitati dependente? (Confort art. 7 pct. 2.1. alin. (1) din Codul Fiscal) Adica, tinand cont ca un PFA este o personalitate juridica, avand cod unic de inregistrare si fiind inregistrat la Registrul comertului, se poate supune regulii de reincadrare a veniturilor castigate? Sau acel articol se refera doar la persoanele fizice?
Va multumesc.
Dana Pausan

Alte discuții în legătură

Agresiune verbală Pop Loredana Pop Loredana Buna dimineața.Am și eu o rugăminte daca cineva mă poate ajuta.Am doi băieți care fac fotbal de mici,cel mare are 17 ani și a jucat fotbal la adulți, ... (vezi toată discuția)
Pfa antrenor liliana27 liliana27 As vrea sa stiu daca este legala desfasurarea activitatii de antrenor ca PFA, intr-un club cu un sistem organizat de selectie, pregatire si participare la ... (vezi toată discuția)
Conventie civila de prestari sportive Ricilina Ricilina CONVENTIA CIVILA DE PRESTARI SERVICII SPORTIVE-este legala sau nu? caz: este incheiata o \"Conventie civila de prestari servicii sportive\", fara a fii ... (vezi toată discuția)