avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

Buna ziua! Va rog sa_mi spuneti daca un angajat care si-a dat demisia, acum aflandu-se in perioada de preaviz, poate sa efectueze zilele de concediu de odihna aferente anului 2015, adica 8 zile co, daca angajatorul este deacord? Este vreo prevedere de lege prin care se specifica faptul ca in perioada de preaviz salatiatul nu poate efectua zile de co?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:17, 27 Aprilie 2015
Buna ziua,
Se poate efectua CO in preaviz. Prevederea legala mentioneaza ca un salariat nu poate fi concediat pe durata efectuarii CO.
Si-a dat demisia, este in preaviz 20 zile lucratoare si vrea sa-si efectueze cele 8 zile de co, dupa care i se va emite decizia de incetare cim
Art.81 alin.4 C.mun. : Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.

Astfel , pe perioada preavizului i se poate acorda cele 8 zile de CO, iar la expirarea termenului de preaviz c.i.m. va inceta. Sens in care se va emite decizia de incetare a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in timpul c.o zimbrul60 zimbrul60 Sunt in concediu si as vrea sa stiu daca in timpul derularii C.O,pot sa-mi depun demisia,ori cu acordul partilor sau cu preaviz. In cazul in care este cu ... (vezi toată discuția)
Demisie VaduvaL VaduvaL Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca am avut contract pe perioada determinata pe 3 luni adica 03.06.2016-02.09.2016,iar pe 02.09.2016 am primit act aditional ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in perioada de preaviz ina 64 ina 64 Buna ziua, sora mea si-a gasit un serviciu mai bun in alta parte , a depus cererea de demisie cu preavizul de 20 de zile lucratoare, dar mai are de luat 4 ... (vezi toată discuția)