avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Numire curator special
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Numire curator special

as vrea sa intreb domnii avocati daca este posibil ca eu unicul mostenitor al mamei mele,care sufera de schizofrenie in grad accentuat de handicap-permanent-grad de invaliditate 3, sa devin curator special al mamei mele care ea urmeaza sa dezbata o succesiune impreuna cu cei 3 fratii- iar eu sunt in termenul de supraveghere( 1 an suspendare cu amanarea aplicarii pedepsei stabilind 2 ani de supraveghere- conducere sub influenta bauturilor alcoolice peste limita legala) deoarece mama mea s-a trezit data in judecata de sora ei cu care urmeaza sa dezbata taxa de succesiune ca vrea sa ii devina curator special cu ordonanta prezidentiala.Am vb cu ea i-am explicat ca eu si mama mea nu suntem sunt de accord(deoarece mamei mele i-a fost explicat doar faptul ca ii va marii pensia si nici decum ca ea va ffi pusa sub interdictie si ca nu va mai avea drept de semnatura) si matusa mea isi va retrage pozitia urmand sa dea o declaratie la politia de pe raza competenta prin care renunta la acctiune-eu am fost si la acel politist impreuna cu mama si mi-a spus ca daca isi va retrage pozitia o sa se incheie procesul.Acum as vrea sa va intreb eu: 1. -ce sanse sunt ca eu sa devin curatorul special al mamei mele?! 2. -Cum se va incheia acctiunea de obtinere curator special al matusii mele? 3.-Exista posibilitatea ca ea sa nu aibe drept la mostenire atata timp cat sufera de schizofrenie -grad accentuat de handicap si sa ii trebuiasca curator special? Va multumesc anticipat! cu deosebita stima!

Alte discuții în legătură

Renuntare la succesiune alinoana alinoana Buna ziua, Am urmatoare sitautie:Mama vrea sa dezbata taxa de sucesiune in urma decesului parintilor si al fratelui. Taxa se va dezbate impreuna cu matusa si ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune mai complicată. cum se procedează când unul dintre moștenitori are sindromul down? tudor06 tudor06 Buna ziua Am rugamintea daca ma puteti ajuta intr-o speta de succesiue. Mai exact noi suntem 5 frati si am dori sa deschidem succesiunea dupa mama (a decedat ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters362803 ContSters362803 [i][b]Buna seara! Suntem 7 frati la parinti , tatal nostru a decedat in urma cu 4 luni mama noastra traieste si dorim sa dezbatem mostenirea, unul din ... (vezi toată discuția)