avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... restituire taxa contestatie executare admisa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

restituire taxa contestatie executare admisa

La fond mi s-a admis o contestatie le executare, parata a fost obligata sa-mi plateasca si taxa de timbru.
Parata a declarat apel si a solicitat sa nu fie obligata la plata taxei, deoarece oug 80/2013 prevede la art. 45 alin.5 faptul ca in situatia in care contestatia este admisa definitiv, am dreptul sa solicit restituire (instantei, apoi la primaria unde am platit-o).

As dori sa stiu daca asa este ,i s-a restituit cuiva taxa de timbru la o contestatie admisa?
Da este corect apelul.OUG 80/2013"Art.45(1) Sumele achitate cu titlul de taxe judiciare de timbru se restituie, dupa caz integral,partial sau proportional,la cererea petitionarului,in urmatoarele situatii:
f.Cand contestatia la executare a fost admisa,iar hotararea a ramas definitiva;
5) Cererea de restituire solutionata de instanta de judecata va fi depusa in vederea restituirii la unitatea administrativ-teritoriala la care a fost achitata taxa."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa judiciara fgeorgeta fgeorgeta Va rog sa-mi spuneti care este procedura recuperarii taxei judiciare de timbru care a fost taiata pe numele unui CAR in scopul punerii in execuare a unor ... (vezi toată discuția)
Contestaţie la executare castigata, restituire taxa timbru m_m m_m Buna ziua, Am castigat contestatia la executare inceputa de kruk, iar in hotarare specifica ca se anuleaza toate actele de executare. Atat. Fara cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa judiciara de timbru iojamaria iojamaria O persoana fizica a achitat in iulie 2013 o taxa judiciara de timbru, pentru o actiune de constatare de proprietate. Taxa s-a platiti la primarie, apoi 30 % , ... (vezi toată discuția)