avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Actiune pentru constatarea reabilitarii de drept
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune pentru constatarea reabilitarii de drept

Am depus o actiune pentru constatarea reabilitarii de drept (pedeapsa fiind amenda penala, termen trecut, amenda si cheltuieli achitate). Am primit citatie in vederea prezentarii in camera de consiliu. Am urmatoarele doua nelamuriri: De ce pe citatie se prevede ca obiectul dosarului este art.527 reabilitarea judecatoreasca , daca ea este de drept? si de ce se face referire la art. 90 NCPP? este doar informativ sau s-ar putea incadra in al. b) adica "cand organul judiciar apreciaza ca este necesar". Precizez ca, condamnatul nu se incadreaza in prevedire art. 90 lit. a. Pe citatie este specificat < Mentionam ca:Partea citata are dreptul la reprezentare......+ prevederile art 90 si 93> Deci este in acest caz reprezentarea condamnatului obligatorie?Sau poate fi?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: luissiana , utilizator 13:31, 30 Aprilie 2015
Reabilitarea este una de drept.Instanta de judecata constata indeplinite conditiile reabilitarii de drept.

pai da, asa s-a si formulat, ca actiune in constatare a reabilitarii de drept. in fine, Intrebarea era daca este obligatorie reprezentarea.
Reprezentarea nu este obligatorie in nici un caz, asistenta juridica poate fi obligatorie in cazurile de la art.90 c.p., la dvs vorbim de o persoana condamnata.
Va multumesc ambilor pentru precizari insa daca doreste sa ma ajute cineva cu un raspuns as aprecia foarte mult daca raspunsul ar fi la intrebarea initiala si anume "poate fi acesta un caz in care asistenta juridica este obligatorie?" (ma refer in special la litera b) caci lit. a) nici nu intra in discutie. Multumesc foarte mult.
Nu primiti avocat din oficiu, daca asta este intrebarea.

Alte discuții în legătură

Citatie pentru reabilitare judecatoreasca in loc de reabilitare de drept Marius0256 Marius0256 Bună ziua, În data de 23-01-2014 am fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. În data de 8 Martie am fost să verific dacă am fost ... (vezi toată discuția)
Cerere de reabilitare fordfiesta fordfiesta Buna ziua va rog sa ma ajutati cu urmatoarea prob ,cererea de reabilitare trebuie depusa la instanta care a dat solutia sau o pot depune la instanta unde am ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept in urma amnistiei? VenoM12000 VenoM12000 Buna, am fost condamnat in 1998 la 4 ani cu executare pentru furt calificat, chiar daca eu personal nu am furat nimic ci persoana cu care eram, ea fiind mult ... (vezi toată discuția)