Am depus o actiune pentru constatarea reabilitarii de drept (pedeapsa fiind amenda penala, termen trecut, amenda si cheltuieli achitate). Am primit citatie in vederea prezentarii in camera de consiliu. Am urmatoarele doua nelamuriri: De ce pe citatie se prevede ca obiectul dosarului este art.527 reabilitarea judecatoreasca , daca ea este de drept? si de ce se face referire la art. 90 NCPP? este doar informativ sau s-ar putea incadra in al. b) adica "cand organul judiciar apreciaza ca este necesar". Precizez ca, condamnatul nu se incadreaza in prevedire art. 90 lit. a. Pe citatie este specificat < Mentionam ca:Partea citata are dreptul la reprezentare......+ prevederile art 90 si 93> Deci este in acest caz reprezentarea condamnatului obligatorie?Sau poate fi?Multumesc.
Reprezentarea nu este obligatorie in nici un caz, asistenta juridica poate fi obligatorie in cazurile de la art.90 c.p., la dvs vorbim de o persoana condamnata.
Va multumesc ambilor pentru precizari insa daca doreste sa ma ajute cineva cu un raspuns as aprecia foarte mult daca raspunsul ar fi la intrebarea initiala si anume "poate fi acesta un caz in care asistenta juridica este obligatorie?" (ma refer in special la litera b) caci lit. a) nici nu intra in discutie. Multumesc foarte mult.