avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie pentru reabilitare judecatoreasca in loc de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie pentru reabilitare judecatoreasca in loc de reabilitare de drept

Bună ziua,

În data de 23-01-2014 am fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. În data de 8 Martie am fost să verific dacă am fost reabilitat de drept, verificându-mi cazierul. Pe cazier încă mai apare condamnarea, așa că pe 15 martie 2017 am fost la judecâtorie să depun o cerere de înștiințare a reabilitării de drept. Astăzi, pe 20 Martie am primit o citație pentru un dosar al cărui obiect face " reabilitarea judecătorească(art.157 NCPP).
Este cumva o greșeală? Dacă da, cum credeți că aș putea să o remediez?

Mulțumesc anticipat pentru ajutor,
Marius
Cel mai recent răspuns: Marius0256 , utilizator 14:58, 22 Martie 2017
Banuiesc ca ati solicitati instantei sa constate ca a intervenit reabilitarea de drept, mergeti la termen si sustineti-va cererea.
Nu inteleg de ce nu ati solicitat direct la autoritatea care ţine evidenţa cazierului judiciar sa stearga mentiunile.
Vă mulțumesc pentru răspuns.
Din informațiile pe care le-am citit pe internet am înțeles că cererea trebuie depusă la judecătorie. Am un dubiu în legătură cu termenul de 3 ani. Este adevărat că acest termen curge de la data condamnării? Pentru că am citit informații contradictorii.
Mulțumesc
De la data ramanerii definitive, banuiesc ca este vorba de suspendare conditionata art. 81 c.p. 1969
Exact; este vorba despre o suspendare condiționată. Vă mulțumesc, m-ați liniștit. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare leona777 leona777 as vrea sa stiu si eu cand pot sa introduc o cerere de reabilitare, daca am fost condamnat in anul 2012 la 2 ani cu suspendare conditionata pe perioada de 4 ... (vezi toată discuția)
Reabilitare judiciara danielamirela danielamirela buna. as dori sa aflu si eu cum pot face reabilitarea sotul meu a fost depistat in urma cu 5 ani in timp ce conducea masina sub influenta alcolului si a primit ... (vezi toată discuția)
Cerere stergere cazier judiciar blagapaul blagapaul Buna ziua,am si eu o intrebare legat de stergerea unui cazier judiciar,si anume am avut condamnare 2 ani cu suspendare in urma unui accident rutier cu ucidere ... (vezi toată discuția)