avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... reabilitare judiciara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

reabilitare judiciara

buna. as dori sa aflu si eu cum pot face reabilitarea sotul meu a fost depistat in urma cu 5 ani in timp ce conducea masina sub influenta alcolului si a primit 1 an cu suspendare si 2 de incercare. acum ar dori sa faca reabilitarea deoarece vrea sa plece la munca in afara si i se cere cazierul. va multumesc daca aveti ceva sfaturi sami dati . nu stiu cum as putea proceda
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 21:33, 7 Decembrie 2012
Reabilitarea în cazul pedepselor cu suspendarea condiţonată a executării pedepsei este reabilitarea de drept .
Soţul dvs. să meargă şi să solicite eliberarea unui certificat de cazier judiciar pentru a vedea dacă încă mai figurează condamnarea .
Dacă încă mia figurează, trebuie să se adreseze instanţei pentru a se constata intervenirea reabilitării de drept.
Reabilitarea de drept este acea forma a reabilitarii care opereaza in virtutea legii, fara a fi necesara cererea fostului condamnat pentru obtinerea ei, aceasta fiind considerata ca dobandita de condamnat in momentul cand s-au realizat in fapt conditiile de reabilitare.

In cazul dvs. este aplicabil art. 86 C. pen.: "Daca condamnatul nu a savarsit din nou o infractiune inauntrul termenului de incercare si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza art. 83 si 84, el este reabilitat de drept."
Asadar, reabilitarea de drept intervine la implinirea termenului de incercare.


Daca exista mentiuni in cazierul judiciar , aveti dreptul si de a solicita pe cale judecatoreasca constatarea reabilitarii.

Hotararea instantei de judecata, in acest caz, nu este de acordare a reabilitarii , ci doar de constatare a reabilitarii de drept.



Succes.

multumesc pt raspunsuri dar totusi nu inteleg un lucru in acest caz trebuie sa faca cecere de reabilitare? si daca da imi puteti unde ar putea sa se adresesze. la tribunal la arhiva? multumesc
Nu , stimată doamnă .Cerere de constatare a intervenirii reabilitării de drept, care nu este cerere de reabilitare judecătorească, ci o acţiune în constatarea operării reabilitării de drept.instanţa nu îl reabilitează pe condamnat, ci doar constată că sunt îndeplinite condiţiile legale pentru ca petiţionarul să fie reabilitat de drept.
Cererea se poate depune şi la instanţa de la locul de domiciliu al celui condamnat.
adica la tribunal?

Alte discuții în legătură

Radiere mentiuni cazier judiciar EmilianL EmilianL Buna ziua, As dori sa va intreb cum decurge radierea mentiunilor din cazier in situatia urmatoare : persoana a fost condamnata la 3 ani inchisoare cu ... (vezi toată discuția)
Stergerea din cazier judiciar DUMITRULAURENTIU DUMITRULAURENTIU in data de 15.12.2009.am fost condamnat la 9 luni inchisoare cu suspendare conditionata cf.art.81,82 CP ptr.art.87/1 OUG 195/2002,74/1,a,c CP,76/1,dCP,71,64/a ... (vezi toată discuția)
In ce termen sunt reabilitat de drept? gaby1988 gaby1988 in iunie 2009 am fost condamnat la 3 luni de inchisoare cu suspendare si 2 ani si 3 luni de incercare pentru conducere fara permis.va rog sa imi spuneti cand o ... (vezi toată discuția)