avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere stergere cazier judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere stergere cazier judiciar

Buna ziua,am si eu o intrebare legat de stergerea unui cazier judiciar,si anume am avut condamnare 2 ani cu suspendare in urma unui accident rutier cu ucidere din culpa,am fost condamnat la cei 2 ani cu suspendare,au trecut si cei 2 ani de incercare,deci in total 4 ani ,acum ce trebuie sa fac ca sa se stearga de pe cazier?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Boughyarts , utilizator 01:23, 15 Aprilie 2018
Cand s-a decis condamnarea dvs?
Definitiva si irevocabila in data de 29.09.2010
A intervenit reabilitarea de drept.

Art. 165 NCP

Reabilitarea de drept

Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit o altă infracţiune.
Da,si in cazul meu nu trebuie sa fac nimic dacat sa astept ca,cazierul sa fie sters di oficiu?Multumesc!
Atentie,pentru ca fapta nu va mai figura in cazierul "pasiv"
In evidenta autoritatilor,raman inregistrate toate faptele sub incidenta legii ,savarsite de titularul cazierului

Alte discuții în legătură

Stergerea cazierului judiciar Paul112 Paul112 Buna ziua in 11 octombrie 2011 am primit sentinta definitiva si irevocabila , 8 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pentru ... (vezi toată discuția)
Inchisoare cu suspendare andreea_dinu90 andreea_dinu90 O cunostinta de-a mea are 3 ani cu suspendare de la o fapta pe baza de complicitate intr-un fel as dorii sa stiu ,daca are 3 ani cu suspendare ,in cat timp ii ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar AndreyAlexander AndreyAlexander În ianuarie 2012 am primit o pedeapsă de 4 luni de închisoare cu suspendare (infracțiune la regimul auto) și o perioadă de probă de 2 ani ... (vezi toată discuția)