avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cerere stergere cazier judiciar
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

cerere stergere cazier judiciar

Buna ziua,am si eu o intrebare legat de stergerea unui cazier judiciar,si anume am avut condamnare 2 ani cu suspendare in urma unui accident rutier cu ucidere din culpa,am fost condamnat la cei 2 ani cu suspendare,au trecut si cei 2 ani de incercare,deci in total 4 ani ,acum ce trebuie sa fac ca sa se stearga de pe cazier?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Boughyarts , utilizator 01:23, 15 Aprilie 2018
Va puteti adresa instantei cu o cerere prin care sa constate ca a intervenit reabilitarea de drept daca nu se opereaza modificarea dupa intervenirea reabilitarii de drept.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Reabilitarea de drept este acea forma a reabilitarii care opereaza in virtutea legii, fara a fi necesara cererea fostului condamnat pentru obtinerea ei, aceasta fiind considerata ca dobandita de condamnat in momentul cand s-au realizat conditiile de reabilitare.

In cazul in care condamnatul nu a savarsit din nou o infractiune inauntrul termenului de incercare si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza art. 83 si 84, el este reabilitat de drept."

Asadar, reabilitarea de drept intervine dupa implinirea termenului de incercare.

Daca aveti interes, aveti dreptul si de a solicita pe cale judecatoreasca constatarea reabilitarii.
Hotararea instantei de judecata, in acest caz, nu este una pentru acordarea reabilitarii, ci doar pentru constatarea reabilitarii de drept.

Succes.
Bunaziua, Am o intrebare; Este adevarat ca,daca nu am platit prejudiciul, chiar daca sentinta am executato, cazierul nu poate fi sers? Multumesc mult o zi buna!
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2018
Boughyarts, utilizator
Bunaseara, Condamnarea s-a decis in 1998.

Cornel Vasile a scris:

Cand s-a decis condamnarea dvs?

Ultima modificare: Duminică, 15 Aprilie 2018
Boughyarts, utilizator
Va multumesc pentru toate informatiile pe care m-i lea-ti dat, ma scuzati ca va raspund asa tarziu; Unde pot face constatarea judecatoreasca? La judecatoria unde am primit pedeapsa cea mai mare ?Va multumesc!

Ioana Stoica a scris:

Reabilitarea de drept este acea forma a reabilitarii care opereaza in virtutea legii, fara a fi necesara cererea fostului condamnat pentru obtinerea ei, aceasta fiind considerata ca dobandita de condamnat in momentul cand s-au realizat conditiile de reabilitare.

In cazul in care condamnatul nu a savarsit din nou o infractiune inauntrul termenului de incercare si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza art. 83 si 84, el este reabilitat de drept."

Asadar, reabilitarea de drept intervine dupa implinirea termenului de incercare.

Daca aveti interes, aveti dreptul si de a solicita pe cale judecatoreasca constatarea reabilitarii.
Hotararea instantei de judecata, in acest caz, nu este una pentru acordarea reabilitarii, ci doar pentru constatarea reabilitarii de drept.

Succes.

Ultima modificare: Duminică, 15 Aprilie 2018
Boughyarts, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergerea cazierului judiciar Paul112 Paul112 Buna ziua in 11 octombrie 2011 am primit sentinta definitiva si irevocabila , 8 luni închisoare cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei pentru ... (vezi toată discuția)
Inchisoare cu suspendare andreea_dinu90 andreea_dinu90 O cunostinta de-a mea are 3 ani cu suspendare de la o fapta pe baza de complicitate intr-un fel as dorii sa stiu ,daca are 3 ani cu suspendare ,in cat timp ii ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar AndreyAlexander AndreyAlexander În ianuarie 2012 am primit o pedeapsă de 4 luni de închisoare cu suspendare (infracțiune la regimul auto) și o perioadă de probă de 2 ani ... (vezi toată discuția)