avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Tulburare de posesie/folosinta
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Tulburare de posesie/folosinta

Buna ziua,
Am achizitionat un apartament intr-un imobil despre care stiam ca nu are bransamentul electric finalizat. In schimb, dezvoltatorul mi-a spus ca apartamentul este conectat in mod legal la un contor aflat in curtea imobilului si s-a angajat, tot verbal, sa achite contravaloarea energiei electrice consumate de mine pana la efectuarea bransamentului final, numai sa cumpar apartamentul.
Pentru acest imobil nu s-a facut organizare de santier la Enel, in mod ciudat, dezvoltatorului permitandu-i-se sa se foloseasca de contorul vechii case, daramate intre timp. Acest contor este pe numele vechiului proprietar si nu al dezvoltatorului imobiliar. Cu dezvoltatorul am avut un conflict in urma refuzului meu de a modifica parti din contractul de vanzare-cumpare. In consecinte, m-a debransat acum cateva luni si tergiverseaza, printr-o firma atribuita direct, lucrarile de bransament la imobil. In schimb, ceilalti vecini sunt in continuare bransati la acel contor vechi, niciunul dintre ei nefiind insa titularul contractului cu Enel. Eu m-am mutat in chirie din ziua debransarii.
In afara de tichetele deja deschise la Enel pentru acest caz, il pot trage la raspundere pe dezvoltator pentru tulburare de posesie/folosinta a apartamentului? Noi am avut acolo 2 luni curent, asa cum pot proba numerosi martori. Pot corobora usor si cererile lui de modificare de contract cu perioada in care ne-a debransat.

Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 28 Aprilie 2015
ionutz_g, utilizator

Alte discuții în legătură

Folosirea curentului de pe casa scarii ionutz_g ionutz_g Buna ziua, Situatia mea este urmatoarea: m-am mutat intr-un apartament nou dintr-un imobil care nu este inca bransat la reteaua de energie electrica a ... (vezi toată discuția)
Legislatie privind contractele consumatorului cu enel krystal50 krystal50 Maconfrunt cu urmatoarea situatie , fapt ce am ramas fara lumina si fara apa. Urmare divortului si partajului, proprietatea mea , vecina cu a fostului sot ... (vezi toată discuția)
Apartament credit ipotecar. buna seara. as avea și eu nevoie ... NeluCumpanasu NeluCumpanasu Apartament credit ipotecar. Buna seara. As avea și eu nevoie de ceva informații dacă se poate. Urmează sa achiziționez un apartament prin credit ... (vezi toată discuția)