avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Legislatie privind contractele consumatorului cu Enel
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Legislatie privind contractele consumatorului cu Enel

Maconfrunt cu urmatoarea situatie , fapt ce am ramas fara lumina si fara apa. Urmare divortului si partajului, proprietatea mea , vecina cu a fostului sot a fost debransata de la curent electric, deoarece fostul sot nu a fost si nu este de acord ca sa folosesc vechiul bransament , care a fost facut in 1997 pe vremea cand eram casatoriti . Din 2009 (anul divortului), am platit consumul meu, in baza contorului individual , si mi-am facut dosarul pentru schimbare titular contract,imobilul meu fiind bransat inca de la constructie (2006) datorita opunerii fostului sot, Enel nu a dat curs cererii mele, in sensul schimbarii titularului contractului si mi-a facut un nou plan de bransament din capatul celalalt al strazii, cu cost de peste 125 milioane lei, bani pe care nu-i am . Am functionat pe vechiul contract ,unde titular era fostul sot inca din 1997 pana pe 19 august a.c. cand a reziliat contractul, cei de la Enel facand debransarea cu multa promptitudine imediat a doua zi. Astfel am fost nevoita sa iau cainii si sa ma mut din casa deoarece lipsa curentului electric m-a lasat si fara apa. Enelul insista ca singura solutie este alta bransare din alt punct deoarece asa prevede legislatia. Am citit tot ce este legislatie in domeniu, nu am gasit nicaieri ca cineva se poate opune, iar enel accepta dorinta vechiului titular de contract, mai ales ca pe acelasi bransament mai sunt si alte 5 imobile, din care unul este al meu . Cum pot rezolva acest lucru deoarece de luni de zile ma lupt cu cei de la Enel sa intru in legalitate ajungand cu sesizarile la toate forurile lor. Ca o mica paranteza, adaug si faptul ca fostul sot mi-a facut acelasi lucru cu toate utilitatile(gaze,cablu, net, gunoi, canal,lumina) in afara de lumina, fiind nevoita sa fac o alta bransare si la gaze, cu costuri enorme, imprumutand banii, el facand abuzuri si hartuindu-ma zilnic cu tot felul de aberatii, si uzand de relatiile cu autoritatile locale si furnizorii de utilitati. Poate cineva sa ma lumineze pe ce cale sa o apuc, deoarece am ajuns la disperare si nici nu pot vinde macar proprietatea sa ma mut in alta parte deoarece pentru a trai si eu normal. personal cred ca este si un abuz al Enel, dar nu stiu cum sa fac . Precizez si faptul ca vechiul bransament pe cere sunt cele 5 imobile cu proprietari diferiti , a fost facut de noi initial, fiind la vremea respectiva casatoriti. As vreea sfatul unui specialist , contracost , ca sa nu mai bajbai deluni de zile in hatisurile legilor pentru curentul electric. Chiar di debransarea facuta pe 20 august nu s-a inscris in cele 21 zile legale de la cererea titularului de contract.
Va multumesc anticipat pentru sfaturile primite si repet, nu stiam ca schimbarea titularului de contract poate duce la astfel de situatie in care sa nu poti locui in propria casa din lipsa de utilitati elementare :curent si apa de consum.
Cel mai recent răspuns: krystal50 , utilizator 16:35, 27 August 2014
Nu am incadrat bine intrebarea pusa de mine ? Nimeni nu s-a confruntat cu astfel de problema ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am achiziționat un apartament de la un proprietar, care la rândul ... tenegabi tenegabi Am achiziționat un apartament de la un proprietar, care la rândul lui a achiziționat de la dezvoltator, blocul este nou. De când s-a încălzit vremea sunt ... (vezi toată discuția)
Datorii la utilitati - personale sau la bransament? Proprietar-cta Proprietar-cta O cladire in Constanta a fost inchiriat la o societate, si toate utilitatile au fost trecute pe numele lor. Apa, gaz si curent. Dupa 2-3 ani, chiriasii au ... (vezi toată discuția)
Bransament enel Mirela Butoi Mirela Butoi Buna ziua,am cumparat o garsoniera si la incheierea contractului nu mi s-a spus ca abia ulterior cumpararii si,evident ,pe banii mei va trebui sa ma bransez la ... (vezi toată discuția)