avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua,
tatal meu a decedat in 2010, mama mea traieste insa relatia cu ea nu a fost prea buna niciodata si am aflat acum ca s-ar putea sa nu mostenesc nimic.
Problema mea este ca nu stiu daca si cum s-a facut succesiunea, eu nu am fost chemata si datorita relatiei mele spinoase cu mama nici nu am itrebat-o (la vremea respectiva) ce si cum, mi se parea de prost gust ca dupa moartea tatalui meu sa ma duc sa o intreb''da cum ramane cu succesiunea''. Acum, am inteles ca nu vrea sa-mi lase nimic. Ca si mostenitori suntem 2 surori si mama atat. As vrea sa stiu ce riscuri sunt.
multumesc:((
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 10:15, 29 Aprilie 2015
"Acum, am inteles ca nu vrea sa-mi lase nimic." Cine ? Mama dvs. ?

Daca va referiti la succesiunea in urma tatalui, nu este la latitudinea mamei dvs. sa va lase ceva... Daca nu exista testament, legea va reglementeaza pe deplin drepturile succesorale.

Sub acest aspect, nu exista riscul de a nu primi nimic (evident, in masura in care au existat active si pasive succesorale). Puteti mosteni inclusiv obligatiile ce privesc masa succesorala :) Problema este ca ele sa nu depaseasca activul succesoral. Aici ar putea aparea un risc.
multumesc
buna ziua .
daca nu ati acceptat succesiunea dupa tatal dvs, puteti fi decazuta din dreptul de a mosteni . aveati la dispozitie un termen de 6 luni de la data decesului tatalui dvs pt a da declaratie expresa la notar pt acceptarea msotenirii .
poate ca asta este si motivul pt care mama va ameninta ca s-ar putea sa nu mosteniti nimic .

pe de alta parte, puteti face demersuri pt a afla daca s-a dezbatut sau nu succesiunea dupa tatal dvs.
nici cu sora nu va intelegeti ? dansa a acceptat succesiunea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are vreun drept sora mea vitrega din acelasi tata la succesiunea pe care mama mea o face din timpul vietii ei...? ContSters414114 ContSters414114 as dori niste lamuriri cu privire la succesiune, mostenire.. sunt nascut in 1979 dintr-o relatie de concubinaj dar inainte de 79 tatal meu a avut o alta ... (vezi toată discuția)
Cota rezervatarului grobianu grobianu Lamuriti-ma, va rog, in urmatoarele probleme: - tatal meu vrea sa-mi lase mie si sotiei mele, prin testament, toata averea sa (casa si pamantul aferent).; - ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar(poveste interesanta) Nickyon Nickyon Acum multi ani,familia noastra draga,eu ,fratii mei si parintii aveam casa noastra la tara unde mergeam de cate ori puteam sa o vizitam pe bunica.Cu timpul ... (vezi toată discuția)