avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Reducerea impozitului la PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Reducerea impozitului la PFA

Sunt angajat cu CMI pe perioada nedeterminata, cu min.8 ore pe zi. Mi-am făcut un PFA pentru alte activitati decat cele pentru care sunt angajat si platesc impozit la venit real. Aceasta activitate o desfasor ocazional, in timpul liber. Am vazut ca cei care platesc impozit la norme impuse, in canditiile mele beneficiază de o reducere cu 50% a normei de venit, deci si la impozit.
Eu, cu impozit la veni real pot beneficia de reducere la impozit ca si cei ce au venit impus ?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:02, 28 Aprilie 2015
Acele reduceri se aplicau doar daca ati fi optat pentru impozitarea pe norma de venit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa muraru muraru Buna ziua, am o nelamurire referitoare la un PFA pe care il deschid acum in domeniu constructiilor (cean 4332). Nu stiu cum e mai bine, in sistem real sau la ... (vezi toată discuția)
Impozit 8% din venit pfa roland81 roland81 Buna Ziua, Am tot auzit vehiculandu-se pe diverse forumuri ca o persoana fizica autorizata, care pe langa veniturile obitnute ca PFA are si contract de ... (vezi toată discuția)
Angajat + pfa + handicap toopeu toopeu Buna ziua, Intrunesc cumulativ cele 3 situatii prezentate Angajat la o Societate Comerciala . Din ianuarie 2009 mi-am deschis PFA - nu pentru a lucra cu ... (vezi toată discuția)